Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNO TRŽIŠTE

Iz Srbije dođu u Zagreb i rade ilegalne estetske zahvate: 'Oni za vikend zarade 50 tisuća eura u kešu'

Ilegalni estetski zahvati
Foto: Provjereno/Nova TV
1/5
15.02.2024.
u 16:49

Iako dozvolu za rad nemaju, a sredstva koja koriste nije odobrio HALMED, pumpaju usne, ubrizgavaju preparate u čelo, nos, bradu.... Plaća se bez računa, u gotovini.

Ekipa Provjerenog istražila je crno tržište estetskih zahvata u Zagrebu, gdje se nelegalno obavljaju operacije u iznajmljenom stanu. Za vikend, dakle, unajme stan u Zagrebu, gdje obrade i do 50 klijentica, zarade desetke tisuća eura i vrate se natrag u Beograd. Iako dozvolu za rad nemaju, a sredstva koja koriste nije odobrio HALMED, pumpaju usne, ubrizgavaju preparate u čelo, nos, bradu.... Plaća se bez računa, u gotovini. 

Dnevni boravak iznajmljenog stana služi kao čekaonica u kojoj ženska osoba djevojkama nanosi anestetsku kremu na usne. Druga ženska osoba predstavlja se kao majka vlasnice ordinacije "Donna" i priznaje: "Evo u travnju dobivaju doktori radne dozvole i onda smo definitivno legalni. Ali smo morali raditi ovako iz razloga da nam se pacijenti ne ospu, razumijete."

Pojašnjava i tko je doktorica koja izvodi estetske zahvate.

"Ona je radila, mimo specijalizacije, u privatnim bolnicama, tako je stjecala što se tiče kirurgije, ovo je bilo da ima džeparac i onda je ušla u ozbiljnu našu viziju i to je to", kazuje te otvoreno dodaje: "Mi smo se zaista potrudili da imamo mlade, jer mladi doktori će i bockati, dok ne dođe do svog nivoa i dok ne dođe do svog imena i prezimena u svojoj subspecijalizaciji."

VEZANI ČLANCI:

Jedna od klijentica s tretmanom završava nakon 15 minuta i za tri zone botoksa plaća 220 eura u gotovini. "Ona zaradi za taj vikend 50 tisuća eura, 50 tisuća eura keša hrvatskog novca", tvrdi za Provjereno doc. dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu.

"Klijentice su najčešće mlade djevojke, potpuno nesvjesne opasnosti u koju se dovode i s kakvim se posljedicama mogu suočiti. Šansa za nekrozu je velika. Vrlo često može biti sistemska reakcija vrlo slična gripi, kao što su dugotrajne temperature, slabost, mučnina. To su stvari koje ljudi trebaju znati", dodaje.

VIDEO Emotivni djed Aleksandre Prijović: 'Ponosan sam na njezin uspjeh, mene voli više od bake'

Komentara 7

SK
SkvikiZg
18:29 15.02.2024.

Kad nekaj krene po krivu onda se lijeće na račun svih drugih osiguranika. Zar stvarno nije našoj vladi u interesu tome stati na kraj.

UJ
ujko41
18:26 15.02.2024.

Nekom nije u interesu da se tome stane na kraj?

MI
Mikis
17:42 15.02.2024.

kad takvi buduci pacijenti hzzo-u dodu na molim, naplatit im sve kao da je privat klinika i to 200%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije