Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

Iz spremnika u Fukushimi iscurila radioaktivna voda

Niko Kovač
Foto: Antonio Bronić
1/2
06.04.2013.
u 09:35

Iz kompanije poručuju kako se spremnik nalazi oko 800 metara od mora i da nema podataka da bi kontaminirana voda istekla do oceana.

Oko 120 tona radoiaktivne vode iscurilo je iz podzemnih spremnika nuklearke Fukushime u Japanu, kazali su iz tvrtke Tepco koja je zadužena za upravljanje pogonom. 

- Poštovali smo proceduru pri izgradnji spremnika, no posljednja mjerenja pokazuju da je moguće da je došlo do istjecanja, kazali su na izvanrednoj koncerenciji za medije. 

Jutros su počeli ispumpavati kontaminiranu vodu iz spreminka, a očekuje se da će to potrajati pet dana. 

Iz kompanije poručuju kako se spremnik nalazi oko 800 metara od mora i da nema podataka da bi kontaminirana voda istekla do oceana. 

>>U ovom \'gradu duhova\' nitko ne živi nakon katastrofe u Fukushimi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije