Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAJ U NEUKÖLLNU

Iz rumunjskog sela na berlinsku socijalnu pomoć

bubnjari, Birminhgam
Foto: Pixsell
1/2
01.07.2013.
u 08:43

Iz perspektive Roma koji žive u rumunjskom selu Fantanele blizu Bukurešta, i problematična berlinska četvrt Neukölln je raj

U vremenima kada iz većine članica Europske unije stižu loše gospodarske vijesti, mnogima se Njemačka čini kao raj na zemlji. Ni u tom raju ne cvatu svima svugdje ruže, ali i to je relativno.

Iz perspektive Roma koji žive u rumunjskom selu Fantanele blizu Bukurešta, i problematična berlinska četvrt Neukölln je raj. Jer Romi iz Fantanele su u svojoj domovini svakodnevno izloženi diskriminaciji, žive u velikom siromaštvu, bez osnovne infrastrukture. I svi imaju samo jedan san - nekako se domoći Berlina gdje već živi veliki broj njihovih suseljana.

Oni koji se pak uspiju dokopati Berlina, unatoč pogodnostima koje nudi dobro uređena socijalna država, moraju se prilično potruditi ako se žele uklopiti u novu sredinu. Što i nije baš lako.

>> Rumunjski rudari nekad vadili ugljen, danas ga kradu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije