Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvoz traje

Iz poplavljenog područja odvezeno 17.000 prostornih metara otpada

Gunja,poplava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
11.06.2014.
u 15:59

Imamo pedeset kamiona sa svom pratećom mehanizacijom. Odvoz otpada Fond obavlja u suradnji s lokalnom samoupravom i kooperantima i građevinskim tvrtkama, rekao je Sven Muller

Prema službenim podacima iz Stožera za zaštitu i spašavanje sa poplavljenih područja županjske Posavine do sada je odvezeno oko 17 tisuća prostornih metara raznoga otpada na privremena reciklažna dvorišta te zbrinuto na propisan način.

- Ne samo da su mjere i plan učinkoviti nego i građani potpuno sudjeluju u svemu ovome. Na terenu sve funkcionira savršeno. Posla sa odvozom otpada s poplavljenih područja biti će  najvjerojatnije još do kraja lipnja, rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Muller danas u Županji nakon što se sa suradnicima obišao poplavljena područja. Dodao je da je prvi intenzivni tjedan iza djelatnika koji su odvozili glomazni otpad ali i da očekuje još jedan takav nakon što kroz Gunju prođu inspekcije kada će mještani toga mjesta izvesti svoj glomazni otpad.

- Imamo pedeset kamiona sa svom pratećom mehanizacijom. Odvoz otpada Fond obavlja u suradnji s lokalnom samoupravom i kooperantima i građevinskim tvrtkama, rekao je Muller. Procjenjuje se da je na poplavljenim područjima oko 117.000  prostornih metara otpada iz kućanstava, s javnih površina i potopljenog odlagališta otpada u Gunji. Za potrebe zbrinjavanja otpada Fond je osigurao 50 milijuna kuna.

>>Žrtve poplava iz županjske Posavine u vukovarskom hostelu

Komentara 1

ZD
zdepar
09:30 12.06.2014.

toliko naglašavanje količina , jako mi smrdi na zidanje troškova, čemu uopće naglašavati , ako nešto čistimo , to automatski znači da ćemo učiniti sve da iza nas ostane čisto, a ovi čistači na vlasti su naučili samo da ostavljaju čiste kase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije