Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz pećina i jama uklonjeno 60 eksplozivnih sredstava

Također zahvaljujemo Komisiji za speleospašavanje HGSS-a, kao i nadležnim Javnim vatrogasnim postrojbama koje su za vrijeme predmetne zadaće policijskim službenicima pružile odgovarajuću potporu, objavio je MUP.
22. rujna 2016. u 13:56 0 komentara 1302 prikaza
jama, eksplozivne naprave
Foto: MUP
Pogledajte galeriju 1/10

U akciji koja je provedena od 12. do 15. rujna ove godine u pet speleoloških objekata koji se nalaze na područjima PU dubrovačko neretvanske i splitsko-dalmatinske uspješno je uklonjeno 60 komada eksplozivnih sredstava i drugog oružja

Operacija izvlačenja eksplozivnih sredstava bila je dosta složena te je, za sigurno i učinkovito provođenje, zahtijevala korištenje specifičnih sredstava kao što su detektori i zaštitna oprema

- Ovom prilikom zahvaljujmo Hrvatskoj agenciji za okoliš i prirodu, koja je uvidom u svoje baze podataka o speleološkim objektima uočila problematiku vezanu za eksplozivna sredstva te obavijest o tome pravovremeno dostavila nadležnim službama Ministarstva unutarnjih poslova. Također zahvaljujemo Komisiji za speleospašavanje HGSS-a, kao i nadležnim Javnim vatrogasnim postrojbama koje su za vrijeme predmetne zadaće policijskim službenicima pružile odgovarajuću potporu - objavio je MUP.

>> Kod muškarca pronađena hrpa oružja, dosta marihuane i nešto duhana

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.