Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost Dana policije obilježio skandal s filmom

Iz MUP-a zabranili HTV-u prikazivanje dokumentarca

polcija
Patrik Macek
Autor
Ivanka Toma
29.09.2009.
u 17:38

Policiji se nisu svidjeli sugovornici među kojima su Šime Lučin, Ranko Ostojić, Vesna Škare-Ožbolt, Dubravko Jagić...; H. Novak-Srzić kaže da je dokumentarac bio za MUP-ovu internu upotrebu.

Zbog “nepodobnih” sugovornika iz redova bivših ministara i članova oporbe, rukovodstvo MUP-a zabranilo je da se u povodu Dana policije, 29. rujna, prikaže HTV-ov dokumentarac o policiji i njezinu razvoju u posljednjih 16 godina.

S kadrovima pripadnika Specijalne policije MUP-a iz vremena Domovinskog rata i drugih policijskih rodova snimljenih u različitim akcijama, u dokumentarcu su se smjenjivali i kadrovi izjava bivših ministara policije i pravosuđa Šime Lučina i Vesne Škare-Ožbolt, bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića, potom šefa policijskog sindikata Dubravka Jagića, savjetnika predsjednika Republike Vlatka Cvrtile, dvoje novinara i još nekoliko sugovornika.

Aktualnoj policijskoj strukturi kojoj su na čelu ministar Tomislav Karamarko i glavni ravnatelj policije Oliver Grbić “bivši” su jako zasmetali pa se odlučilo da se dokumentarac uopće ne objavi. Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić kaže da s cijelom pričom nema ništa i tvrdi da posrijedi nije nikakva cenzura jer nije bilo ni predviđeno da se dokumentarac emitira na HTV-u.

– Poznato mi je da su nas iz MUP-a zamolili da im se ustupe neki materijali iz naše arhive i napravi dokumentarac za njihovu proslavu u povodu Dana policije – kaže H. Novak-Srzić, dodajući da ne zna detalje dogovora HTV-a s MUP-om jer se ne tiču Informativnog programa.

Na pitanje kako je mogla biti riječ o filmu za internu MUP-ovu upotrebu ako se koristi arhiva HTV-a, snimatelji HTV-a i cijeli film radi HTV-ov novinar, H. Novak-Srzić rekla je da vjeruje kako će MUP financijski riješiti uslugu koju im je HTV učinio snimanjem dokumentarca.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
18:05 29.09.2009.

evo, toliko o hlo-no-zlo kad nemre \"ona\" nešto objaviti.. A počast svima..

Avatar pupoljak
pupoljak
18:39 29.09.2009.

Kaj je Hrvatska postala policijska država?

OB
-obrisani-
17:49 29.09.2009.

cim klepava hloverka neupitano izjavljuje, da nije cenzura...mozete biti sigurni da je CENZURA..opet se nesto sakriva, sto bi moglo komplemitirati nesposobnjake...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije