Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Labav režim od 1. travnja do 31. listopada

Iz Kazahstana, Ukrajine i Rusije u Hrvatsku privremeno bez viza

vlada
Tomislav Miletić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
25.02.2010.
u 22:42

Vlada je, zbog povećanja broja turista, donijela i odluku o privremenu olakšanu ulasku stranaca na osnovi valjanih schengenskih boravišnih dozvola i viza.

Na zatvorenom dijelu sjednice hrvatska Vlada donijela je odluku o privremenoj suspenziji viznog režima za državljane Kazahstana, Rusije i Ukrajine. Vize se privremeno neće zahtijevati od nositelja valjanih putovnica za kratkotrajan boravak do 90 dana, odnosno za prelazak preko područja Republike Hrvatske.

Suspenzija će se primjenjivati od 1. travnja do 31. listopada 2010. godine, odnosno za potrebe turističke sezone.

Vlada je donijela i odluku o privremenu olakšanu ulasku stranaca na osnovi valjanih schengenskih boravišnih dozvola i viza. Kao mjera liberalizacije viznog režima radi olakšavanja ulaska stranih turista u Republiku Hrvatsku u 2010. godini privremeno se neće zahtijevati vize za strance koji imaju valjanu schengensku boravišnu dozvolu, za strance koji dolaze brodovima na kružnom putovanju, ako imaju valjanu schengensku vizu, zatim za državljane Indije i Kine koji dolaze organizirano turistički ako imaju valjanu schengensku vizu te za državljane Jordana, Katara, Kuvajta, Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sličnu je mjeru Vlada donijela i prije lanjske sezone, što je u konačnici, kažu u Vladi, pridonijelo povećanju broja turista iz tih zemalja.

Komentara 14

UK
Ugo Kajvez
00:15 26.02.2010.

Radije ukrajince nego bahate i glupe englezere i amere .... koji usput rečeno ŠKRTARE na svakom centu .....

BT
bili-tartuf
17:45 25.02.2010.

eko,..sada cé i Mesicéva Ukrajinka -Milka,..lako posjetiti rodbinu u Ukrajini...i vratit se sa pol rodbine nazad...

RA
rajko
18:45 27.02.2010.

Nas turizam je za zapadne penzionere.Kod nas mladi nemaju sto traziti,jer zabave nema.A ako je i nesto ima,preskupa je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije