Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnja u postojanje legionele

Iz hotela Corinthia u Baškoj kažu: “Nitko nije ugrožen!”

hotela Corintia
15.05.2016.
u 21:00

Nije riječ o neuobičajenoj situaciji i nema mjesta panici, poručuju iz riječkoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

U hotelu Corinthia u Baškoj na otoku Krku u tijeku je nadzor sustava hotela, postrojenja za grijanje vode te vodovodnih cijevi i klimatizacijske instalacije i to zbog sumnje na moguće postojanje legionele.

Taj higijensko-epidemiološki izvid obavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije iz Rijeke, nakon što je Europski centar za nadzor i praćenje legionarske bolesti dojavio u Hrvatski zavod za javno zdravstvo o mogućoj prisutnosti legionele. 

Takva je dojava standardni postupak, a stigla je nakon sumnji da se bakterijom legionele zarazio njemački turist koji je u hotelu boravio još sredinom travnja. Nije riječ o neuobičajenoj situaciji i nema mjesta panici, poručuju iz riječkoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a voditeljica epidemiološke službe dr. Danijela Lakošeljac za Radio Rijeku izjavila je kako je obaveza Zavoda napraviti higijensko-epidemiološki izvid u objektu te poduzeti preventivne mjere nadzora nad legionarskom bolešću, što se u ovom trenutku i čini. 

“Najvažnije je da trenutačno nitko nije ugrožen mogućnošću zaraze”, rekla je dr. Lakošeljac, a hotel koji je preventivno zatvoren otvorit će se kada nadležne službe obave pregled sustava u hotelu, doznaje se od tvrtke Valamar Riviera, u sklopu koje djeluje baščanski hotel.

>>Zatvoren hotel u Baškoj zbog sumnji na nazočnost bakterije legionele

Komentara 4

OR
<orlando>
22:15 15.05.2016.

Ništa nije opasno, jedino možes umrijeti ako dobiješ tu bakteriju. Al nije opasno.

SO
srecko.orsulic123
22:59 15.05.2016.

SVI SU UGROZENI U BASKOJ OD LEGIONARSKE BOLESTI DOK SE SVE NE DEZINFICIRA I PONOVNO PROVJERE SVI SISTEMI STO DALJE OD HOTELA !

DU
Deleted user
06:44 16.05.2016.

ovo su podvale hotelu. hoće da ga upropaste pa kupe sa sitniš.jedna trećina baške pripada hotelu raj za gradnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije