Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priče iz sigurne kuće

Iz horora u nadi za sigurnošću bježe u još veći 'horor': 'Bolje da sam trpjela batine'

Nasilje u obitelji
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
14.03.2024.
u 15:09

Četiri žene progovorile o hororu u sisačkoj sigurnoj kući.

Mjesto sigurnosti za zlostavljane žene, koje pokušavaju pobjeći iz horora, čini se, bježe u još veći psihički horor. Ispovijest je to četiriju žena – žrtava obiteljskog nasilja – koje su proživjele, a neke još proživljavaju, horor u sisačkoj sigurnoj kući.

„Par puta mi je čak osobno došlo, onako, a bolje da sam ostala i da sam trpjela sve te batine i to sve nego da sam otišla u tu kuću… Razmišljala sam čak i da predam skrbništvo mome partneru da moje dijete ne mora jesti pokvarenu hranu, da ne mora čekati točno sedam sati da bude večera, da ne mora biti u hladnome, kupati se u hladnome i to sve proživljavati“, priča jedna žena o groznom iskustvu iz sisačkog skloništa za Provjereno.

Što se tiče opskrbe hranom, kažu, dobiju sve ono što ne valja s istekom roka trajanja i do dvije godine i u kojoj pronalaze kukce. I psihološka pomoć nije kako treba, nova psihologinja koja je došla, tvrde, došla je preko veze. „Sukob interesa imamo utoliko što je 'glavna' zaposlila svoju sestričnu kao novu psihologinju na dva sata, koja je tamo pro forme. Mi smo tu ženu od Nove godine vidjeli dva puta možda... Meni je otvoreno rekla da ja nemam pravo na psihološku pomoć, da sam ja ovdje iz gluposti iako je moj bivši partner osuđen dvaput“, priča jedna od žena. Kaže, u sklonište u kojem su redom istraumatizirane žene, može ući bilo tko. Cijelu priču pogledajte u večerašnjoj emisiji Provereno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije