Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćen kanadi

Iz Guantanama pušten posljednji zatvorenik sa zapada

guantanamo
AFP
29.09.2012.
u 16:05

Omar Khadr 2010. osuđen je za ubojstvo američkog vojnika u Afganistanu. Prvotno je dobio 40 godina zatvora, no ta je kazna kasnije reducirana na 18 godina

Zloglasni pritvor Guantanamo u subotu ujutro napustio je posljednji zatvorenik sa zapada. Kanađanin Omar Khadr, prenosi BBC, u američku baziu na Kubi doveden je 2002. godine u dobi od samo 15 godina.

On je 2010. osuđen za ubojstvo američkog vojnika u Afganistanu. Prvotno je dobio 40 godina zatvora, no ta je kazna kasnije reducirana na 18 godina. Zahvaljujući Kanadskim borcima za ljudska prava američke vlasti dozvolile su da posljednjih osam godina kazne ''odradi'' u nekom od zatvora u domovini.

>>Proveo 10 godina u Guantanamu bez optužnice i još ga ne puštaju

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:16 30.09.2012.

priblizavaju se izbori u americi,a onaj vObama,ni je zatvorijo Gvatenamo,a to mu je bijo glavni pobjednicki kod,pa sada njegov stozer da se spaso sto se moze spasiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije