Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kradljivica iz Istre

Iz dućana 20-ak dana krala samo jednu vrstu proizvoda, sada je osuđena

trgovina
Pixabay/Ilustracija
02.02.2023.
u 22:58

Budući da je za kazneno djelo, a u ovom slučaju radi se o takozvanom produljenom kaznenom djelu, propisana kazna do tri godine zatvora te da je tužiteljstvo tražilo da joj sud izrekne uvjetnu kaznu, kažnjena je takozvanim kaznenim nalogom

Žena iz okolice Pule, koja je ranije već bila osuđivana, osuđena je na pulskom Općinskom sudu zbog više krađa iz hipermarketa Plodina u Max Cityju lanjskog siječnja. Zanimljivo je da je tijekom 20-ak dana, sve dok nije uhvaćena, iz dućana ukrala više boca žestokih pića u vrijednosti od 2.373 kune, odnosno 315 eura, piše Glas Istre

U presudi je navedeno da je ukrala likere Baileys Irish Cream i Mozart Gold Chocolate Cream, viskije Chivas Regal 12YO, Whyte&Mackay special, Jameson, Jack Daniels, višnjevac Djanic, ginove Star od Bombay i Botanic Gin&Tonic London Dry te votku Smirnoff Red Label.

Budući da je za kazneno djelo, a u ovom slučaju radi se o takozvanom produljenom kaznenom djelu, propisana kazna do tri godine zatvora te da je tužiteljstvo tražilo da joj sud izrekne uvjetnu kaznu, kažnjena je takozvanim kaznenim nalogom. Dobila je osam mjeseci zatvora, koliko je tužiteljstvo i tražilo, ali u zatvor neće ići ako u periodu od dvije godine, računajući od dana pravomoćnosti naloga, ponovno ne počini neko kazneno djelo.

Ukoliko se na kazneni nalog bude žalila, sankcija neće vrijediti te će joj se suditi u redovnom postupku.

Ključne riječi

Komentara 2

BE
Berri
23:35 02.02.2023.

Alkoholičarka je iskoristila manjkav sustav sigurnosti i zaštite u Plodinama. Sad će u zatvor, opet na teret države. Tragično je da u zatvoru nemaju znanja, sposobnosti, upornosti i vještina da ove bolesne osobe izliječe od ovisnosti. Vani pije alkohol ii psihofarmake, u zatvoru psihofarmake i to je zatvoreni krug koji traje od 20-e do 60-e godine. Nakon zatvora, eto nje opet u Plodinama.

BE
Beyonder
11:06 03.02.2023.

Trebala blagajnici slomiti ruku dobila bi samo prekršajnu prijavu, a da ima plavu knjižicu još bi joj se Plodine ispričale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije