Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao bez ušteđevine

Iz drvarnice mu ukrali 14 tisuća eura

drvarnica
Dino Stanin/Pixsell
09.11.2009.
u 11:02

Zadranin Božidar Brkan žurio se prije tjedan dana na brod pa je umjesto u kući novac za otplatu kredita ostavio u podrumu zgrade.

Božidaru Brkanu, 71-godišnjem Zadraninu, lopovi su ukrali svu ušteđevinu iz drvarnice, a riječ je o 14.000 eura. Žureći se na brod za otok Zverinac, odlučio je prije tjedan dana umjesto u banku novac staviti u svoju drvarnicu zgrade u zadarskome naselju Smiljevac.

Vratio se nakon nekoliko dana i kada se spustio u podrum i ušao u svoju drvarnicu, novca više nije bilo.

– Žurio sam k prijatelju i novac sam stavio u plastičnu kutiju. Nisam ga odnio u kuću nego stavio u drvarnicu ne sluteći da bi mi ga netko mogao ukrasti. Ne znam je li me tko od susjeda vidio kako stavljam novac u podrum, a ni to ne vjerujem. Čini mi se prije da je netko htio ukrasti alat koji držim u drvarnici, a onda je u kutiji za alat pronašao novac. I tako sam ostao bez njega – ispričao nam je Božidar Brkan istaknuvši da mu je pozlilo kad je vidio da je ostao bez sve ušteđevine koju je godinama skupljao. Novac je, kako tvrdi, prije držao u banci u Zadru, a podignuo ga je za otplatu kredita.

– Htio sam tim novcem otkupiti braniteljski stan. Sin mi je poginuo u ratu, a u Zadar smo došli iz Boke. Bila je i policija i najavila je istragu o krađi, ali i ja ću na svoj način provesti istragu. Ne mogu nikoga od susjeda optužiti jer doista ne znam tko bi to mogao učiniti – rekao je Božidar Brkan.

Na pitanje novinara sumnja li u koga budući da je i za otvaranje ulaznih vrata zgrade, ali i onih drvarnice, potreban ključ, tvrdi da postoje tragovi provale na ulazu u drvarnicu te se nada da će počinitelje ipak pronaći.

Zadarska policija u današnjem je priopćenju najavila podizanje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Ključne riječi
SDP

Komentara 2

BT
bili-tartuf
16:25 09.11.2009.

to se zove \"pegula\"...

IB
Ivana Brkić Ćubela
16:26 09.11.2009.

neko ga je iz BANKE cinkario

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije