Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinovi osječkih pravnica

Iz dosade u tri pljačke: Držao sam nož i šutio, a ona mi je dala novac

automat klub,osijek
27.05.2015.
u 18:20

Kupio sam nešto odjeće, ostalo sam potrošio na razonodu, ni na što korisno. Taj mi novac nije bio nužan, rekao je F. K. u obrani

Nismo uopće bili u stvarnosti. Ja sam se gotovo uživio u ulogu kao da je riječ o nekakvom filmu. Nisam ni bio svjestan kamo to sve ide. Novac sam potrošio na razonodu i izlaske – izjavio je J. M. na sudu, na koji je dospio zbog tri razbojstva u Osijeku. Imao je tada tek 16 godina i išao u školu u Osijeku. U pljačkaški pohod koncem 2013. upustio se sa starijim prijateljem, studentom F. K. Pravomoćno su nedavno osuđeni na pridržaj izricanja kazne maloljetničkog zatvora. Ako ne počine novo kazneno djelo, neće u zatvor.

Novac im, iskreni su, i nije baš trebao. Iz pristojnih su obitelji. Obojici su majke pravnice. Mlađemu je majka zaposlena u odvjetničkom uredu, a starijemu je upravnopravna referentica na Prekršajnom sudu.

Uoči Božića 2013. upali su u Automat club Las Vegas u Radićevoj ulici. J. M. je prerezao kabel nadzorne kamere, a F. K. ušao je u klub s nožem oštrice dužine 15 centimetara.

– Zaposlenici sam stavio torbu za laptop na pult, držao sam nož, nisam ništa rekao. Imao sam kapuljaču i šal na licu. Ona se uplašila i dala mi novac – ispričao je, doznajemo, F. K. u obrani. Izbrojili su 18.640 kuna.

– Kupio sam nešto odjeće, ostalo sam potrošio na razonodu, ni na što korisno. Taj mi novac nije bio nužan za svakodnevni život – zaključio je.

>>Razbojništvo na benziskoj postaji Lukoila, ukradeno oko tisuću kuna

>>Lopov zaspao na 'radnom mjestu'. Usred provale prilegao na žrtvin kauč

Komentara 4

MA
mare100
18:39 27.05.2015.

I što reć na ovo ništa.Da su mama i tata neka sirotinja već bi gulili u nekom maloljetničkom ,a ovako djeca se uživila mislila da glume u nekim filmovima pa se oprašta.

Avatar popajce
popajce
19:09 27.05.2015.

cisto sumnjam da ce decki iz ovog nesto nauciti i promijeniti se na bolje.stvar je kucnog odgoja

LU
lukateli1
19:40 27.05.2015.

Tri pljackei onda uvjetna kazna! Bravooo! mamicu vam odvjetnicku! Da je moja cerka ili zena slucajno bila blagajnica, nasao bih vas i polomio vam ruke i noge!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije