Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Iz Chicaga u Beograd samo preko Zagreba

Američka zrakoplovna tvrtka Swift air neće prevoziti putnike koji žele letjeti samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda
09. lipnja 2011. u 08:55 6 komentara 5 prikaza
detroit
Foto: afp

Američka zrakoplovna tvrtka Swift air, koja je nedavno dobila dozvolu za direktnu liniju Chicago - Beograd, podnijela je novi zahtjev Upravi civilnog zrakoplovstva Srbije kojim traži spajanje linija za Beograd i Zagreb, doznaju Večernje novosti.Tako će od 17. lipnja do 29. prosinca prometovati na relaciji Chicago - Zagreb - Beograd - Zagreb - Chicago.

Katarina Andrić-Milosavljević, savjetnica za odnose s medijima u Upravi civilnog zrakoplovstva, kaže da će američki avioprijevoznik dobiti dozvolu temeljem te aplikacije, ali dodaje kako "ovaj prijevoznik neće prevoziti putnike koji žele letjeti samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda".

U aplikaciji navode da nemaju dovoljan broj putnika za odvojene letove prema srpskom i hrvatskom glavnom gradu pa iz ekonomskih razloga traže spajanje linija, pa Novosti zaključuju da Swift airu baš ne ide najbolje na toj liniji iako se "prije mjesec dana pohvalio odličnom prodajom karata".

Cijena povratne karte s pristojbama je 795 eura kada se kupi u Beogradu, a 1250 dolara ako se kupuje u SAD-u. Swift air će iz Chicaga letjeti petkom, a iz Beograda nedjeljom.

OD PITANE DO BRYCHA
Sada je i u Dinamu jasno da je Bjeličino razmišljanje točno od starta: To je cirkus!
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • -obrisani-:

    Iz istog razloga je JAT letio ZAgreb-Beograd- New York Zgreb - Beograd- Dubai ...ITD, Itd... Stvar punjenja...i ekonomija.

  • istina_boli:

    Jad i bjeda. Ni Beograd ni Zagreb nisu u stanju sami da napune avione na redovnim linijama, pa ih moraju spajati zajedno. Sistem, zajedno smo jaci.

  • mozel:

    Ja bi ukinuo bilo kakvu voznju Beograd -Zagreb jer je nepotrebna sa bilo koje strane gledista.