Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekonomski razlozi

Iz Chicaga u Beograd samo preko Zagreba

detroit
afp
09.06.2011.
u 08:55

Američka zrakoplovna tvrtka Swift air neće prevoziti putnike koji žele letjeti samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda

Američka zrakoplovna tvrtka Swift air, koja je nedavno dobila dozvolu za direktnu liniju Chicago - Beograd, podnijela je novi zahtjev Upravi civilnog zrakoplovstva Srbije kojim traži spajanje linija za Beograd i Zagreb, doznaju Večernje novosti.Tako će od 17. lipnja do 29. prosinca prometovati na relaciji Chicago - Zagreb - Beograd - Zagreb - Chicago.

Katarina Andrić-Milosavljević, savjetnica za odnose s medijima u Upravi civilnog zrakoplovstva, kaže da će američki avioprijevoznik dobiti dozvolu temeljem te aplikacije, ali dodaje kako "ovaj prijevoznik neće prevoziti putnike koji žele letjeti samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda".

U aplikaciji navode da nemaju dovoljan broj putnika za odvojene letove prema srpskom i hrvatskom glavnom gradu pa iz ekonomskih razloga traže spajanje linija, pa Novosti zaključuju da Swift airu baš ne ide najbolje na toj liniji iako se "prije mjesec dana pohvalio odličnom prodajom karata".

Cijena povratne karte s pristojbama je 795 eura kada se kupi u Beogradu, a 1250 dolara ako se kupuje u SAD-u. Swift air će iz Chicaga letjeti petkom, a iz Beograda nedjeljom.

Komentara 6

OB
-obrisani-
01:55 10.06.2011.

Iz istog razloga je JAT letio ZAgreb-Beograd- New York Zgreb - Beograd- Dubai ...ITD, Itd... Stvar punjenja...i ekonomija.

IB
istina_boli
09:24 09.06.2011.

Jad i bjeda. Ni Beograd ni Zagreb nisu u stanju sami da napune avione na redovnim linijama, pa ih moraju spajati zajedno. Sistem, zajedno smo jaci.

MO
mozel
09:32 09.06.2011.

Ja bi ukinuo bilo kakvu voznju Beograd -Zagreb jer je nepotrebna sa bilo koje strane gledista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije