Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSKE MALVERZACIJE

Iz blagajne tvrtke sam sebi isplatio 648.036 kuna

Ilustracija kućne štednje papirnatog novca
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
05.04.2022.
u 13:27

Sumnjiči ga se i da je kao član uprave te tvrtke, koje svoje obveze nije mogao plaćati od veljače 2020., nije  bez odgađanja zatražio otvaranje stečajnog postupka

Muškarac (43) sumnjiči se za  gospodarske malverzacije u kojem je pričinjena šteta od 648.036 kuna.

Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba  jedne zagrebačke tvrtke tijekom 2018. i 2019. neosnovano i bez sastavljanja računovodstvenih isprava iz blagajne društva sam sebi isplatio 648.036 kuna.

Od navedenog je iznosa, kao pozajmice vlasnika, tvrtki su vraćene 144.498  kuna. Osim toga, 43-godišnjak se sumnjiči da dvjema osobama u srpnju i listopadu 2017. neosnovano isplatio ukupno 28.580 kuna. Te isplate je neistinito prikazao kao kratkoročne pozajmice.

U policiji kažu da je tvrtku tako oštetio 532.117 kuna. Sumnjiči ga se i da je kao član uprave te tvrtke, koje svoje obveze nije mogao plaćati od veljače 2020., nije  bez odgađanja zatražio otvaranje stečajnog postupka. 

>> VIDEO Policija o tragediji u Donjoj Bistri: Majka je nožem ubila dijete i sebe, tijela je pronašao otac

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije