Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnijete prijave

Iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili 66.110 šteka cigareta, švercali ih i u košnicama

pljuge
Foto: MUP
1/4
19.03.2015.
u 16:45

Od ukupnog broja prijavljenih osoba, 18 ih je privedeno pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici PNUSKOK-a, SSKOK Split, protiv 21 hrvatskog državljanina podnijeli su kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora.

Osumnjičeni su cigarete krijumčarili iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku preko različitih graničnih prijelaza te ih prevozili do krajnjeg odredišta kupcima sa šireg područja Zagreba. Cigarete su skrivali u različitim osobnim, kombi i teretnim vozilima, a služili su se vozilima za vuču, košnicama za pčele, prepravljenim teretnim vozilima (tzv. dvostruka dna), te kontejnerima za prijevoz robe.

Također, u suradnji i koordinaciji s USKOK-om kriminalističko istraživanje obuhvatilo je i jednog carinskog službenika koji je na traženje i poticanje dvojice krijumčara cigareta na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo–Izačić propuštao unošenje cigareta u Hrvatsku bez poduzimanja zakonom predviđenih radnji ostvarivši time obilježja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Protiv njega prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Od 25. kolovoza 2014. do uhićenja, iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku su prokrijumčarili sveukupno 66.110 šteka cigareta (1322 bakse cigareta) bez propisanih markica Ministarstva financija, od čega je tijekom policijskih akcija uhićenja i pretraga zaplijenjeno sveukupno 40.537 šteka cigareta. Na taj način državni proračun RH oštećen je za oko 15 milijuna kuna.

Od ukupnog broja prijavljenih osoba, 18 ih je privedeno pritvorskom nadzorniku.

>> U Slavonskom Brodu svaka druga kutija cigareta kupljena je na crno

Komentara 1

OT
od_topole
20:49 19.03.2015.

postali ste aktivniji i od braće vam albanaca ☺

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije