Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanadera osim srca muči i visoki šećer

Suđenje je odgođeno za rujan jer bivši premijer mora obaviti dodatne pretrage i trenutačno nije raspravno sposoban
20. lipnja 2015. u 08:30 35 komentara 1623 prikaza
Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ivo Sanader jučer nije iz zatvora u Remetincu doveden na zagrebački Županijski sud, gdje je njemu te ostalim optuženicima trebalo biti nastavljeno suđenje u aferi Planinska. Razlog tome je Sanaderovo zdravstveno stanje. Naime, osim što kronično ima problema sa srcem, bivšem premijeru dijagnosticiran je i povišen šećer u krvi i urinu. Stoga je vještakinja Mirjana Jembrek Gostović konstatirala da Sanader trenutačno nije raspravno sposoban te je objasnila:

– Iz medicinske dokumentacije vidljivo je da je nedavno bio primljen u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS), i to zbog nepravilnog rada srca, gubitka svijesti i povišenog tlaka. Do sada je imao kronične probleme sa srcem, a sada ima i problem s povišenim šećerom. U BOLS-u nije hospitaliziran, dobio je terapiju i treba obaviti dodatne pretrage. No pojava povišenog šećera mogla bi negativno utjecati na kroničnu bolest srca koju ima, a to konkretno znači da bi tijekom rasprave mogao pasti u nesvijest.

Vještakinja je objasnila da će o Sanaderovu zdravstvenom stanju više moći reći nakon što on obavi sve pretrage. Kako za to treba vremena, odlučeno je da se rasprava odgodi do 16. rujna. Inače, suđenje u aferi Planinska odgađano je u nekoliko navrata zbog Sanaderovih problema sa zdravljem. Zbog problema sa srcem bivši premijer, koji je u Remetincu od studenog 2012. kada je osuđen u aferama Hypo i Ina-MOL, nekoliko puta bio je i hospitaliziran na Rebru.

>>Suđenje Sanaderu i ostalima zbog zdravstvenih problema odgođeno za rujan

>>Rasprava odogođena jer Sanader opet ima problema sa srcem

STRUČNA MIŠLJENJA
Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
 • Avatar __________
  __________:

  nije se žalio dok je pljačkao državu

 • asas:

  muči njega što je još zatvoren pa nemože ukradene novce trošiti....

 • BANZO:

  Niste toliku medijsku pažnju polagali prema šećeru pokojnog gen.Brodarca.