Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA DOVOLJNO INSPEKTORA'

Ivošević o eksploziji u Splitu: Imamo previše ugostiteljskih objekata. To postaje sigurnosna ugroza

Split: Stožer stranke Centar pred rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnika
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
01.10.2022.
u 21:46

Upozorio je također kako treba uzeti u obzir da u starim kućama i inače neki jedva dobiju minimalne tehničke uvjete, a kasnije nema dovoljno inspektora da bi te uvjete i kontrolirali

Danas je u splitskom fast food restoranu došlo do eksplozije plina u kojoj su teško stradale dvije osobe. Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević izrazio je nadu da će se ozlijeđeni što prije oporaviti.

Kako je kazao, prosječno svake dvije godine samo  u užoj jezgri Splita dolazi do eksplozije plinske boce, dok četiri puta godišnje dolazi do požara ugostiteljskih objekata u centru, prenosi Dnevnik.hr.

- To polako postaje neizdrživo i ne čudi ovoliki broj incidenata po pitanju i elektrike i plinskih boca. Neizbježno je statistički - kazao je. 

Upozorio je također kako treba uzeti u obzir da u starim kućama i inače neki jedva dobiju minimalne tehničke uvjete, a kasnije nema dovoljno inspektora da bi te uvjete i kontrolirali.

- Treba dobro razmisliti treba li Split nastaviti dalje gurati u tom smjeru da od svakog poslovnog prostora radimo ugostiteljski sadržaj, pogotovo kad zakon daje mogućnost zaštite kulturne baštine, na način da ne odobravamo svaku prenamjenu iz trgovine u ugostiteljski objekt i tako povećavamo rizik od ovakvih događaja - objasnio je.

- Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Splitu doslovno svaki zahtjev odobrava iako to nije nužno. U ime Grada i osobno molim da dobro razmisle o takvim zahtjevima. Kao što vidimo, imamo previše ugostiteljskih objekata i to postaje sada i sigurnosna ugroza jer ne stignu inspektori sve kontrolirati. Nekad je stvar nesreće, kao što je moguće bilo i u ovom slučaju da je bila neispravna boca, ali ovolika količina u staroj gradskoj jezgri je prevelika ugroza da na svakom kantunu ima ugostiteljski objekt - dodao je zamjenik gradonačelnika. 

Inače, na godišnjoj razini u Splitu ima pedesetak intervencija zbog plinskih boca, što ukazuje na to da je vrlo važno provjeravati ventile, redovito mijenjati crijevo te u situacijama puštanja plina pozvati vatrogasce. 

>> VIDEO Burno jutro u Zagrebu: Požar pa eksplozija u naselju Trnsko, jedna osoba smrtno stradala

Komentara 1

HO
homofobic
23:48 01.10.2022.

U situacijama pustanja plina NAPRAVITI PROPUH pa onda popraviti razlog curenja. Vatrogasce se ne zove svaki puta kada kuharu ili kukarici zagori voda za caj! Puno je teze popraviti situaciju kada tipovi bez mozga postanu zamjenici gradonacelnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije