Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mladenačka glupost'

Ivošević komentirao svoju antisemitsku objavu i objasnio zašto se prestao izjašnjavati kao Hrvat

HRT
06.06.2021.
u 15:02

Zbog te se izjave već ranije ispričao, a voditelj Aleksandar Stanković ustvrdio je da se radi o odvratnoj objavi.  "Apsolutno", dodao je Ivošević

Zamjenik splitskoga gradonačelnika Bojan Ivošević gostovao je u ovotjednoj emisiji Nedjeljom u 2 u kojoj je ponovno govorio o svojoj objavi na Facebooku iz 2017. godine. 

Zbog te se izjave već ranije ispričao, a voditelj Aleksandar Stanković ustvrdio je da se radi o odvratnoj objavi.  "Apsolutno", dodao je Ivošević nakon čega je pokušao opisati okolnosti u kojima mu je palo na pamet opravdavati Hitlerove zločine nad Židovima.

"Dotični gospodin je vrijeđao i moje preminule u 2. svjetskom ratu, ubijene u logorima, vrijeđao cijelu jednu naciju... Potpuno je, po meni, nenormalno da se Hrvatsku, koja je sljednica NOB-a veže direktno uz NDH, jer mi njeni sljedbenici nismo", kazao je Ivošević u Nedjeljom u 2.

"I kad je on vrijeđao nas na svim mogućim osnovama, u tom trenutku moja je mladenačka glupost došla do izražaja te 2017., gdje sam ja zapravo samo tražio način kako da njega osobno, ne širu populaciju, povrijedim na način na koji je on mene. Nedopustivo, velika greška", dodao je.

Kako je rekao, najviše ga je sram zbog svoje obitelji koja ne dijeli slične stavove, ali i zbog toga što se mora "prati" i objašnjavati nešto što je potpuno sumanuto vezati za njega i stavove koje zastupa.

Rekao je kako generacija odrasla uz internet prečesto ulazi u nepotrebne rasprave na internetu te pozvao mlade "da stanu na balun u tim raspravama jer nema ništa od toga".

Na Stankovićevo pitanje je li ikad bio u Auschwitzu odgovorio je da još onamo nije uspio otići, na što je Stanković ispričao kako ondje postoji soba puna dječjih cipelica koje su nacisti skidali djeci.

Na tvrdnje iz SDP-a da je izašao iz te stranke jer je netrpeljiv i zbog svog nedoličnog ponašanja odgovorio je da je napustio SDP jer neke stvari jednostavno nije mogao gledati.

"Tragično mi je da govorimo da je problem osoba koja iskritizira imenom i prezimenom osobu koja se zaposlila bez natječaja, koja je dobila nekakav posao s gradom preko veze, kućicu na adventu... Ja to nisam mogao trpjeti. Ja sam kritizirao te ljude u lice", kazao je Ivošević. Naveo je i kako se do 2011. godine izjašnjavao kao Hrvat jer su ga tako roditelji deklarirali, a poslije se prestao nacionalno izjašnjavati, rekavši između ostalog kako mu je smetalo da netko privatizira termin hrvatstva te da se zbog dijela najglasnijih Hrvata ne osjeća prihvaćeno. Nazvao se velikim lokalpatriotom.

Ivošević je jedan od pokretača Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda, na kojoj se ukazuje na brojne probleme u Splitu. Rekao je da nikad nije bio problem gradonačelnik osobno, istaknuvši kako postoji cijeli sustav ispod gradonačelnika.

"I uvijek bi na nekoj razini to stalo. I onda smo mi shvatili da treba javnosti prezentirati da je neki problem detektiran, da je neki problem prijavljen, da se ne rješava jer netko ne radi svoj posao. Kad je krenulo javno imenom i prezimenom, pogotovo kad smo počeli pratiti razine gdje zapinje, onda se cijela kičma komunale promijenila u ovom mandatu. Javnim pritiskom uzrokovali smo da je politika odlučila napraviti neke rošade unutar sustava i sad sustav bolje funkcionira", rekao je Ivošević.

Ključne riječi

Komentara 132

KU
Kultura
15:11 06.06.2021.

Kako su ljevicari puni razumijevanja za svoga. Eto mlad je bio i glupost je napravio. Da je to rekao netko s desnice bio bi odmah poziv da se takvog monstruma izbaci iz politike. Rekli bi takvima nije mjesto u javnom zivotu. Svi mediji pod kontrolom ljevice.

DE
Demigodessnixie
15:13 06.06.2021.

Sramotan lik...nije on nikakav lokalpatriot jer on i Split nemaju sto traziti u istoj recenici s obzirom na njegov mentalni sklop...zbunjoza od osobe koja pljuje po Hrvatima, Zidovima i simbolima grada ciji je sada dogradonacelnik...sto bi bilo da neki Hrvat u Srbiji stavi falus na crkvu sv. Save...jadno

GU
General_U
15:18 06.06.2021.

Hvali krvoloka bravara plj...po Hrvatskoj hrvatima i Židovima deklariraj se ka ljevičar sve ti je oprošteno i bit ćeš opjevan u medijima.. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije