Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ustašizacija'

Josipović zgrožen zlouporabom proslave: 'Govor predsjednice je skandalozan'

Ivo Josipović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
05.08.2016.
u 18:50

Josipović ističe da je iz godine u godinu na kninskoj proslavi sve više ekstremizma i ustašofilije

Bivši predsjednik Republike, predsjednik stranke "Naprijed Hrvatska!" Ivo Josipović izrazio je danas "zgražanje nad zlouporabom proslave" Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, ističući kako su ustaški pozdravi i pjesme govor mržnje i pljuvanje po europskoj Hrvatskoj i Domovinskom ratu, a ocijenio je i da je predsjednica Republike održala stranački govor u funkciji predizborne kampanje.

Osobno i u ime stranke „Naprijed Hrvatska!“ izražavam zgražanje nad zlouporabom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koju smo danas vidjeli u Kninu. Ustaški pozdravi i pjesme govor su mržnje i pljuvanje po europskoj Hrvatskoj, Domovinskom ratu i Ustavu naše domovine, navodi se u Josipovićevu priopćenju.

"Skandalozni su govori, onaj predstavnika veterana te stranački govor gospođe predsjednice Republike Grabar-Kitarović u funkciji predizborne kampanje. Umjesto iskazivanja zajedništva, ponosa zbog pobjede, mirotvorstva te afirmacije ustavnih i europskih vrijednosti, svjedočili smo huškaškim govorima i strančarenju predsjednice."

Ističe da je iz godine u godinu na kninskoj proslavi sve više ekstremizma i ustašofilije. "Najgore, nitko od dužnosnika nije se ogradio od ustašluka, policija je nijemo gledala isticanje ustaških simbola, pjevanje ustaških pjesama i spaljivanje zastave Republike Srbije te druge primitivne ispade", kaže se u priopćenju.

"Pozivamo sve političke faktore da stanu na kraj ustašizaciji proslave naše slobode, da osiguraju kažnjavanje odgovornih za vrijeđanje Domovinskog rata te da u buduće proslavu organiziraju na dostojan i dostojanstven način," kaže se u priopćenju.

>> Čovjek koji je 2013. galamio protiv Milanovića objasnio zašto danas nosi majicu koja citira izjavu o slučajnoj državi

Komentara 108

DI
dokazano.istinito
19:08 05.08.2016.

yu sipovic bi bio i predsjednik sao krajine ,da nema onih koji govore istinu kao predsjednica Hrvatske, steta da i poneke medije u Hrvatskoj jos misle da mogu da pisu kao sto je pisala i pise srbijanska ilitna medija ,kojaja je pokusala i pokusava da Obrambeni rat Hrvatske predstavlja kao napad na srbe....!!!..a cjeli svijet zna tko su bili srbi i sta su radili srpske komsije sa susjedima u cjeloj regiji

FT
feel_the_coruption
19:10 05.08.2016.

Zašto oupće prenosite izjave ovog propalog političara i osvjedočenog jugofila ? Koga je briga šta priča ovaj lik iz strančice od nula cijelih nešto posto glasova...

DI
dokazano.istinito
19:09 05.08.2016.

yu supovic bi da se vrati na politicku scenu ,dodvarajuci se pravedno porazenim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije