Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
60 godina Ruđera

Ivo Josipović: Umalo sam kao mladić išao na studij fizike

proslava obljetnice Ruđera
Pixsell
09.06.2010.
u 19:09

Na proslavi šest desetljeća od osnivanja slavnog instituta, svi su se prisjetili pokjnog velikana dr. Ivana Supeka, a predsjednik republike otkrio je da je i njemu bila zanimljiva karijera fizičara.

ZAGREB – Na znanosti se ne smije štedjeti jer se time štedi na svojoj budućnosti – izjavio je na proslavi 60. obljetnice Instituta “Ruđer Bošković” predsjednik Ivo Josipović. Nazvavši znanost temeljem društva s utjecajem i na politiku, rekao je da se kao mladić divio veličinama poput Einsteina te da je tada ozbiljno razmišljao o studiju fizike. Ministar znanosti Radovan Fuchs podsjetio je, pak, da je u pregovorima s EU poglavlje o znanosti prvo otvoreno i zatvoreno.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš podsjetio je na žilavost znanosti i Instituta unatoč zakonskim, administrativnim i materijalnim, a uskoro i ograničenjima iz EU. Svi su govornici podsjetili na izniman doprinos jednog od osnivača, fizičara Ivana Supeka.

Komentara 37

SA
samar
09:15 10.06.2010.

Ivo JOCO, sada primi gay-eve , pedere i lezbijke u ZG i reci im da si umalo i ti postao peder kao mladić, a onda primi Pupovca petokolonaša Srbina četnika i njemu reci da si umalo postao Srbin a i da bih postao bio ali nisi bio siguran za 21 stoljeće i kako ti je sada žao što nisi peder i Srbin istovremeno. Ti si beba od 50 godina, nezrela i nemoralna osoba, Ivo pođi kod Obame neka ti se kao Jaci potpise na salvetu. Skupljaš li salvete? Glupane država nam se gasi i narod tlači a ti se pizdarijama baviš .

BR
Brezovica
23:39 09.06.2010.

Ja sam se isto kao mladić divio veličinama kao što je bila Demi Moore i \" umalo\" sam je ....... Mislim da je sličnost velika.

CU
cunt
18:07 10.06.2010.

a ja se bolan umalo zabio glavom u roletu kad sam ovo pročitao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije