Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Varšavi

Josipović na ručku s Barackom Obamom

Ivo Josipović
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
Autor
Ivanka Toma
02.06.2014.
u 15:20

Riječ je o radnom ručku koji zajednički organiziraju predsjednik Republike Poljske Bronislaw Komorowski i predsjednik SAD-a Obama u povodu obilježavanja 25 obljetnice prvih slobodnih izbora u Poljskoj nakon Drugog svjetskog rata

Predsjednik Republike Ivo Josipović u utorak će se u Varšavi sastati s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barackom Obamom.

Riječ je o radnom ručku koji zajednički organiziraju predsjednik Republike Poljske Bronislaw Komorowski i predsjednik SAD-a Obama, a u povodu obilježavanja 25 obljetnice prvih slobodnih izbora u Poljskoj nakon Drugog svjetskog rata. Na radni ručak pozvani su i predsjednici baltičkih država te predsjednik Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske i Slovenije.

Iz Ureda predsjednika Josipovića priopćeno je da će teme razgovora biti kriza u Ukrajini, regionalna sigurnost koja uključuje i energetsku sigurnost, te pripreme za predstojeći summit NATO-a.

Svečanost obilježavanja prvih slobodnih izbora u Poljskoj, koji su se održali 4. lipnja 1989. godine i označili kraj komunističkog režima, održava se 3. i 4. lipnja. Prisutan će biti veliki broj predsjednika europskih država. Predsjednik Josipović u utorak navečer nazočit će uručivanju nagrade pod nazivom "Solidarnost" vođi krimskih Tatara i borcu za građanska i nacionalna prava Mustafi Džemilovu, a u srijedu će pratiti središnju proslavu na središnjem trgu u Varšavi te obraćanje predsjednika Komorowskog u Parlamentu. Na marginama su predviđeni sastanci s predsjednicima europskih država.

>>Ivo Josipović: Dobio sam prvi izvještaj SOA-e o Liniću!

Komentara 30

Avatar petrolio
petrolio
15:52 02.06.2014.

pa nije to ručak u 4 oka nego zajednički ručak s većim brojem gostiju...

TV
tv5378
15:51 02.06.2014.

Peglanje "imidza".sto ne? Kladim se da ce rukovanje biti tema dana!

DU
Deleted user
15:44 02.06.2014.

Obama ovaj put nije uspio izbjeći Josipovića !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije