Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivo Josipović na Peruči: Slučaj Purda treba nam biti dobra pouka

Obilježena je 18. obljetnica akcije kojom su agresori spriječeni u namjeri dizanja u zrak već minirane brane i potapanja svih mjesta od Peruče do Omiša
28. siječnja 2011. u 14:53 76 komentara 10 prikaza
josipović, peruća (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

– Ima vrlo važnih akcija u Domovinskom ratu koje do sada nisu bile dovoljno prepoznate. Jedna od njih je i ova na Peruči, u kojoj je oslobođen jedan dio teritorija i spriječena je namjera agresora da miniranjem brane potopi cijeli Cetinski kraj – rekao je Ivo Josipović, hrvatski predsjednik koji je u petak u Peruči, na obilježavanju 18. obljetnice vojne akcije kada je neprijatelj spriječen u nakani da digne u zrak već miniranu branu.

Josipović je posmrtno odlikovao Antu Buljana, branitelja poginulog u obrani Peruče, ali i živuće sudionike akcije Ivu Bilobrka, Nevena Živaljića i Stipu Bilandžića.

Slučaj branitelja Tihomira Purde, koji je još u zatvoru, bio je nezaobilazna tema o kojoj su branitelji razgovarali s predsjednikom.

– Zakazale su i institucije jer se branitelji danas ne osjećaju sigurno – rekao je Ante Kotromanović, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane i sam sudionik akcije Peruča.

– Vlada zaista čini sve i sada je slučaj u rukama pravosuđa. Ovo ne treba biti povod braniteljima za strah. Bilo je propusta na našoj strani i mislim da je ovaj slučaj dobra pouka – rekao je Josipović

– Razumijem vašu zabrinutost i uznemirenost. Hrvatska će vlada štititi ugled, čast i dostojanstvo svakoga branitelja – rekao je Tomislav Ivić, ministar branitelja.

Predsjednik Josipović komentirao je izjavu Josipa Đakića, predsjednika Hvidre, kako bismo trebali zatvoriti veleposlanstvo u Beogradu riječima da idemo proeuropskim putem koji podrazumijeva suradnju sa susjedima što znači da trebamo razgovarati i kada se ne slažemo.

Novinare je zanimalo hoće li pomoći stanovnicima Slavonskog Broda ugroženim rafinerijom u BiH te podsjetio da je već razgovarao s vlasnikom iz Rusije koji je obećao podizanje ekoloških standarda.

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

  • bucalo:

    nije mi jasno di je do sad bio taj drug ive negdi u japanu pa sad kao iznenadjen i triba mu vrimena ,da je nas pok predsjednik ceka ka ova dvojica posli njega ne bi bilo nase lipe,al ne bi ... prikaži još! bilo ni ovi gadova sto nam je oce unistit,e al necete znamo mi i imamo lijeka i za takove gadove ka sto ste vas dva .oba su pala tako cemo opet govorit na nasem tv

  • mališa:

    Velika se prašina digla oko slučaja Purda što ukazuje na to da ima puno branitelja koji su počinili ratne zločine, a nisu procesuirani.

  • nije nego:

    28.01.2011. u 15:46h tomo72 je napisao/la: srami se josipovicu tebi je vaznije biti sa tadicem nego se zauzimati za branitelje +++++++ po čemu si ti to zaključija ????