Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović

'Hrvatstvo nije jednako ustaštvo, hrvatstvo je protiv ustaštva'

Ivo Josipović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.06.2014.
u 11:49

Koja je to sila koja ne dozvoljava učenicima da se ne govori i pobjedama u Drugom svjetskom ratu, pitao se predsjednik

- Današnji dan je jedan od najvažnijih u hrvatskoj povijesti. Kada su se antifašisti, naši očevi i djedovi probudili protiv zla. Ustati protiv zla bila je hrabra i dalekosežna odluka. Naši su partizani bili ti koji su ustali i rekli fašizam neće proć, kazao je predjednik Ivo Josipović na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici.

-   Naša generacija, današnja Hrvatska im na tome treba biti vječito zahvalna. Ne smijemo dopustiti da se rezultati antifašizma zaborave. Borba protiv stranog okupatora, protiv kvislinga, ugnjetavanja to su vrijednosti, ideali, ciljevi protiv kojih je izašla i današnja generacija Hrvatske. Stvorili smo Republiku umjesto monarhije.  Ustati tada bilo pod vodstvo Tita, bilo je časno. To što je upravo jedan Hrvat stajao na čelu tog pokreta najbolji je odgovor onima koji hrvatstvo povezuju s ustaštvom.  Hrvatstvo nije jednako ustaštvo, hrvatstvo je protiv ustaštva, to je jedina istina i nju nikada ne smijemo zaboraviti, naglasio je. 

Kaže da su partizani tada bili jedina snaga koja se oduprla fašizmu, ustaštvu i četništvu.

Nikad nemojmo zaboraviti istinu o onim našim precima koji su ustali za slobodu.

- Ovo nije stranački skup, ovo je narodni skup. Tko je taj koji sprječava naše gradonačelnike da vrate spomenike Drugog svjetskog rata u svoje gradove. Koja je to sila koja ne dozvoljava učenicima da se ne govori i pobjedama u Drugom svjetskom ratu. Postoje naši sugrađani koji misle drugi, ali nisu oni krivi za to, nego mi koji smo ovdje, koji odlučujemo.  Nikad nemojmo zaboraviti istinu o onim našim precima koji su ustali za slobodu, završio je Josipović uz poziv:

"Nikad nemojmo zaboraviti istinu o onim našim precima koji su ustali za slobodu."

>>Milanović: Nije to bio komunistički pokret, nego ljudski. NDH je bila greška

Komentara 120

LO
lojtra1
12:16 22.06.2014.

Zabrana komunističke partije i svih partija koje proističu iz nje bila bi napokon pravi civilizacijski iskorak za hrvatski narod i državu!!

RO
Rooney
12:09 22.06.2014.

Neki su se borili protiv TZV Ustastva da ocuvaju Jugoslaviju, a neki su se borili protiv Udbo-Srbo-Jugo Komunizma da odbrane Hrvatsku . Opet faslificarju cinjenice, Josipovicu uskoro prijeti zatvor

DI
dokazano.istinito
12:05 22.06.2014.

a ja mislim da "lazno hrvatstvo" je stetilo ustastvu, to je moje slobodno misljenje ne mora da bude pravilno ali za mene je to istina. ljudi koji su se deklarirali kao ustasi, a radili protiv hrvatske, njih je bilo maloo ali su stetili ustastvu, josipovic, pusic i takvi su po meni color takvih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije