Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivo Josipović došao na otvorenje kompleksa kino-dvorana u Šibeniku

josipović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
22.01.2010.
u 22:14

Dr. Josipović je danas u Šibeniku najavio kako 'bi rado pogledao neki znanstveno-fantastični film', jer za to tijekom kampanje nije imao vremena.

ŠIBENIK - Novoizabrani hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović boravi na svečanosti otvorenja novog kompleksa kino-dvorana u trgovačkom centru u Ražinama u predgrađu Šibenika. Dr. Josipović je danas u Šibeniku najavio kako 'bi rado pogledao neki znanstveno-fantastični film', jer za to tijekom kampanje nije imao vremena.

Inače, tvrtka Cinestar je u Šibeniku otvorila peti po redu tzv. multipleks s pet kino-dvorana, uz prateći vatromet i druge zabavne sadržaje. Ova vijest je vrlo značajna za građane Šibenika i okolice jer već deset godina u gradu nemaju niti jednu otvorenu kino-dvoranu od prijeratne četiri.

Brojne generacije šibenskih mališana iz tog razloga nikada nisu gledali filmove na filmskom platnu. Unatoč nastojanjima Šibenčana, kao i brojnih kulturnih djelatnika, aljkave lokalne vlasti nisu dospjele čitavo desetljeće ponovno vratiti kino u neku od spomenutih dvorana.

Mnogi su takav nemar prema kulturnim stečevina koje su uobičajene svuda u svijetu nazivali 'kulturocidom', a brojni Šibenčani su ogorčeni i zbog nejasne privatizacije tvrtke Kino Šibenik, sumnjajući kako je posrijedi bila samo nakana da se dođe do dvorane, atraktivne nekretnine u središtu grada.

Podsjetimo, novi su vlasnici kinopoduzeća i dvorane u jednom trenutku najavili kako će kino srušiti i od njega načiniti kupaonice i praonice za rublje nautičara, no zasad i dalje zjapi prazno i nedovršeno.

Uz slogan 'Šibenik više nikad neće biti bez kina', u novootvorenim dvoranama daruju dva dana besplatnih kinoprojekcija.

Komentara 7

SN
snovakor
13:24 23.01.2010.

@neni ne bi komentirato tako nešto glupo, da znaš pozadinu tog susreta !!! Nije to ni zbog Šibenčana ali posredno je. Oni su bili ti koji su sebi ipak omogučili pravom odlukom, da se sada polako grad ipak može polako početi razvijati.

OB
-obrisani-
23:06 22.01.2010.

Vidi gužve oko Josipovića, pa nije se moglo doći do mjesta u kinu..ha, ha, ha, ha, ha..

GA
galisimo
23:26 22.01.2010.

CineStar ...ideš...pa di su ona dobra stara ...gradska kina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije