Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispravak

Ivica Šola niti je tužen, niti je suđen, niti je presuđen, pa ni nepravomoćno za klevetu

Hrvoje Zovko
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
21.07.2015.
u 15:32

"U Večernjem listu od petka 17. 7. 2015. godine objavili ste vijest pod naslovom "Ivica Šola pisao je netočnosti o Hrvoju Zovku" te napisali netočne informacije i doveli svoje čitatelja, kao i svekoliku javnost, u zabludu..."

Poštovani!

U Večernjem listu od petka 17. 7. 2015. godine objavili ste vijest pod naslovom "Ivica Šola pisao je netočnosti o Hrvoju Zovku" te napisali netočne informacije i doveli svoje čitatelja, kao i svekoliku javnost, u zabludu, a meni priuštili neugodnosti. Sam tekst počinje lažnom informacijom: "Novinar HRT – a Hrvoje Zovko dobio je nepravomoćnu presudu protiv Ivice Šole iz Glasa Slavonije kojeg je tužio za klevetu."

Molim stoga da objavite sljedeći ispravak sukladno Zakonu o medijima, uključujući i vaš portal, budući da su ovu neistinu pročitali i mnogi na portalu Večernjeg lista:

Prvo, Ivica Šola nije uopće bio stranka u postupku. Niti je tužen, niti je suđen, niti presuđen za klevetu, niti za bilo što drugo, niti je proces o kojem pišete bio kaznene naravi, već parnični.

Drugo, budući da sam dosta vremena bio Večernjakov kolumnist, moj broj telefona je lako dostupan bilo kome u Vašem listu, pa i osobi i uredniku koji je objavio netočnu informaciju, stoga izražavam čuđenje Vašoj neprofesionalnosti – da niste nazvali osobu o kojoj pišete (mene) kako biste provjerili točnost informacije i čuli "drugu stranu".

Treće, također izražavam čuđenje kako jedne tako ozbiljne novine koje želi držati do svoje vjerodostojnosti, ne samo što objavljuju nepravomoćnu presudu s netočnim tvrdnjama već i stoga što joj je izvor Facebook. Na koncu, s obzirom na sve što se dogodilo i sve okolnosti ovog "slučaja", dozvolite mi za kraj još jednu rečenicu: Moja savjest je čista, ostalim pak akterima ovog  "događaja" od srca želim isto.

S poštovanjem

Ivica Šola

>>Ivica Šola pisao je netočnosti o Hrvoju Zovku

Komentara 5

KR
krka
15:51 21.07.2015.

ha,ha,ha,pohračkali ste čovjeka, sada ližite. UDBA i KOS aktivniji zadnjih godina nego u vrijeme jednonogoga mesara iz Kumrovca

DI
Diosiario
14:11 22.07.2015.

Činjenica je da je oanj prvi Zovkov dokumentarac od 2 studenog do 16. studenog svaki dan na HTV-u reklamiran po nekoliko puta, i trebao je biti prikazan 16.-og. Međutim, kako presuda nije bila onakva kakvu su Zovko i njegovi nalogodavcici željeli, sve je zabašureno, a Zovko je napravio novi dokumentarac u tri nastavka koji toliko vrvi lažima da je čak i general Gotovina koji inače ne komentira takve klasične udbaške rabote, rekao da je izrazito nezadovoljan filmom. E sad, kad je taj takav, zamislite kakav bi tek bio onaj dokumentarac koji je trebao biti u jednoj epizodi i prikazan 16. studenog 2012. u slučaju osuđujuće presude. Eto to su činjenice, a ja pozivam najpoznatijeg hrvatskog falsifikatora Hrvoja Zovka, koji je čista ljaga i sramota novinarske struke, bolesni lažljivac i teški mutikaša, da me tuži, pa da rastavim na proste čimbenike i prikažem kao patološkog lažljivca i mrzitelja svega hrvatskog...

RI
Rizlman
14:14 22.07.2015.

Čekaj malo, taj Zovko, to je onaj koji je na 20. obljetnicu pada Vukovara napravio onu montažu s razgovorima Tuđmana i dedakovića kakvu se nije usudio napraviti čak niti KOS, jer je bila u tolikoj mjeri prozirna? da je taj HTV ozbiljna novinarska kuća, taj tip bi istog trena dobio otkaz, i ne bi se mogao zaposliti više nigdje u novinarskoj struci. Tip je teški bolesnik koji svoje ideološke projekcije i frustracije prodaje ljudima kao činjenice, i što je najgore, skupi se uvijek dovoljno nepismenih koji su u te plitke laži spremni povjerovati. Takvi ljudi truju atmosferu u društvu svojim upornim lažima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije