Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivica Propadalo optužuje policiju za maltretiranje brata koji je preminuo

04.01.2009.
u 13:53

Dubravko Propadalo (54), brat poznatoga hrvatskog umjetnika Ivice Propadala u petak navečer preminuo je u zadarskoj Općoj bolnici zbog, kako su potvrdili u toj ustanovi, prsnuća trbušne aorte.

Operacija je trajala tri sata, no zbog aorte koja je pukla petnest centimetara od srca, Dubravku Propadalu nije se mogao spasiti život.

Njegov brat Ivica tvrdi da je bratu pozlilo prošlog utorka, nakon što je, kako je rekao, napusto zadarsku policiju u kojoj je proveo cijelu noć.

"Moj brat je u ponedjeljak nakon posla cijelu noć bio u kafiću i popio je mnogo, te ga je konobarica otpratila do automobila. No, on je bio u alkoholoziranom stanju pa se i srušio pokraj vozila. Nažalost, netko je umjesto hitne pomoći nazvao policiju koja je moga brata kasnije kao vreću smeća bacila u maricu, a konobarica mi tvrdi da je dobio i udarac - izjavio je Propadalo.


Kafić ispred kojeg je policija uhitila Dubravka Propadala
Foto: Goran Šimunov

- Potom su ga držali cijelo vrijeme u policiji, a ujutro dali nekakav papir na kojem je pisalo da mu je oduzeta vozačka dozvola, jer je navodno vozio pod utjecajem alkohola, što nije točno jer uopće nije bio u stanju voziti. Da je bio toliko problematičan valjda bi ga odveli sucu za prekršaje, a meni nije jasno zašto je bio u policiji, a ne u bolnici - komentirao je Propadalo.

Policija demantira uporabu sile
Također znam da je i moja majka bolovala zbog aorte deset godina, ali od toga nije umrla. Koliko ja znam on nije od toga bolovao, a pozlilo mu je baš nakon izlaska iz policije u utorak. Vjerujem da se sve to dogodilo zbog maltretiranja u policiji - rekao nam je Ivica Propadalo.

U zadarskoj policiji demantiraju da su fizički napali Dubravka Propadala, ističu da su zvali hitnu pomoć te su dodali kako će sutrašnjom obdukcijom biti utvrđeni razlozi smrti.

Policija tvrdi da je Dubravko Poropadalo odbio hitnu medicinsku pomoć, a da ju je policija zvala prije privođenja na otrežnjenje te nakon privođenja. Naglašavaju kako nisu uporabili nikakvu prisilu.

Konobarica pobila Propadalove izjave
Konobarica zadarskog kafića "Kiki" u kojem je pio Dubravko Propadalo izjavila je kako nisu točne tvrdnje da je policija grubo postupala s bratom poznatoga hrvatskog umjetnika.


Konobarica u kafiću 'Kiki'
Foto: Goran Šimunov

Također je kazala da nije točno da pokojni Propadalo nije vozio nego, prema njezinim riječima, upravljao je automobilom stotinjak metara prije nego što ga je policija zaustavila.

- Ja sam gospodina Propadala otpratila do automobila budući da je bio u alkoholiziranom stanju, a čak sam mu ponudila pronaći mjesto za prespavati. No nije htio, pa je došla policija koja ga je pronašla u automobilu koji je odvezao stotinjak metara dalje.

Izjavila je i kako je policija bila korektna te je čak i zvala hitnu pomoć, no Propadalo je odbijao liječničku pomoć.

Konobarica kafića "Kiki", koju su gosti zvali Nada, ali koja nije željela otkriti svoje ime, dodala je i kako se Dubravko Propadalo u noći za svoga boravka u kafiću žalio na bolove u donjem dijelu trbuha.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije