Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hv u požegi

Ivić: Da nije bilo branitelja, nikada ne bi bilo samostalne RH

tomislav Ivić
11.06.2011.
u 11:18

U Vidovcima obilježena 20. obljetica formiranja 63. bataljuna ZNG Požega.

Svečanim postrojavanjem pripadnika 63. samostalnog bataljuna ZNG na mjestu njegova osnivanja, tj. na stadionu NK Dinamo u Vidovcima obilježena je 20. obljetnica tog povijesnog događaja.

Čestitke na jubileju pripadnicima i mještanima tog prigradskog naselja uputili su gradonačelnik Požege Zdravko Ronko, zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, izaslanik predsjednika RH brigadni general Ivan Jurić, te ministar branitelja Tomislav Ivić, a umirovljeni pukovnik Krešimir Pavelić pročitao je pozdravno pismo prvog zapovjednika tog bataljuna, general pukovnika Miljenka Crnca koji je zbog bolesti bio odsutan.

- Da nije bilo branitelja i njihove nesebične žrtve, nikada ne bi bilo samostalne RH, a njihov ponos ne može dovesti u pitanje niti jedna presuda jer smo vodili pravedan i obrambeni rat za slobodu domovine, naglasio ministar Ivić.

Na mjestu stvaranja 63. bataljuna koji je bio prva postrojba u požeškoj kotlini roditelji poginulih branitelja Marka Marića i Željka Martića otkrili su spomen ploču poginulima.

Blagoslovljen je spomen kamen 63. bataljuna koji će biti ugrađen u zid sjećanja svih postrojbi HV i u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini.

Komentara 9

KO
konstanta
12:10 11.06.2011.

E moj Iviću, nekada si bio Rebuplika u sastavu jedne države i to jaka Republika, a uskoro ćeš biti državica u sastavu Unije, gdje će jači, možda i pametniji dirigirati, a ti ćeš bespogovorno plesati. I to će ti biti tvoja slobodna država za koju je izginulo bezbroj nedužnih duša.

14
14words
12:11 11.06.2011.

Gdje nam je Veljko Marić?? Hrvatski branitelj iz iste te Požege gdje su danas žderali i lokali,zašto ga se suborci nisu sjetili? Hrvati su stvarno dno,dna! USTAŠE, E TO JE VEĆ DRUGA STVAR!

Avatar pop84
pop84
11:59 11.06.2011.

Jebem vam maret , svima zajedno i politici i crkvi . Ne spominjite nas više , svi se sjetite branitelja pred izbore ili ako je prigoda nažderati se i napiti se . Ustvari branitelji vas vole , a oni koji su ratovali jebu vam svw redom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije