Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK NOVOG SINDIKATA

Iveković: 'Nevjerojatno je da neki dužnosnici stranke, koja se naziva Socijaldemokratskom partijom, osuđuju sindikalno organiziranje'

Mario Iveković
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
20.01.2017.
u 16:50

SDP je prva hrvatska stranka u kojoj je organizirana sindikalna podružnica

Nakon što je u petak održan prvi sastanak SDP-ovih sindikalaca sa čelništvom stranke, predsjednik Novog sindikata Mario Iveković poručio je kako očekuje da će se Socijaldemokratska partija prema svojim zaposlenicima ponašati u skladu sa zakonom, ali i sa svojim imenom.  

To znači da se ne bi smjelo smanjivati plaće zaposlenima u SDP-u bez savjetovanja sa sindikalnom povjerenicom i argumentima da je to jedini izlaz u teškoj financijskoj situaciji u kojoj se našla stranka, kaže čelnik Novog sindikata, koji je u svoje članstvo primio djelatnike SDP-a. 

Sindikalna povjerenica u SDP-u Karolina Leaković ima ovlasti radničkog vijeća te očekujemo da će poslodavac u eventualnom smanjivanju plaća poštivati proceduru predviđenu Zakonom o radu, rekao je Hini nakon sastanka Iveković. 

Ističe da su sindikalci na sastanku upozorili na negativnu percepciju koja prati sindikalno organiziranje u SDP-u, socijaldemokratskoj stranci čiji su se zaposlenici odlučili boriti za svoja radnička prava. 

Negativnu percepciju objašnjava "hajkom na društvenim mrežama", kojoj su se pridružili i neki dužnosnici SDP-a, zbog čega se u sindikat do sada učlanilo svega sedam od ukupno 54 zaposlenih u stranci. 

"Nevjerojatno je da neki dužnosnici stranke, koja se naziva Socijaldemokratskom partijom, osuđuju sindikalno organiziranje i to označuju kao napad i ugrožavanje SDP-a. Mislim da bi neki od njih trebali preispitati svoje političko uvjerenje", poručuje Iveković.

Upozorava da se u komunikaciji na društvenim mrežama sindikate proglašava nekakvim neprijateljima, pa očekuje od SDP-a da svojim primjerom pošalje poruku kako sindikat štiti interese radnika.

Po informacijama koje je dobio iz stranke, plaće se u SDP-u kreću između 4500 i 17.000 kuna. Hajkom oko sindikalnog organiziranja onih s visokim plaćama zanemaruje se zaštita onih s plaćama od 4500 kuna, ističe Iveković i upozorava kako se prejudicira da netko, učlanjenjem u sindikat, samo štiti svoju plaću.

SDP je prva hrvatska stranka u kojoj je organizirana sindikalna podružnica.

>> 'Oštro osuđujemo napade na članove, žao nam je da na to moramo podsjećati naše drugove i drugarice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije