Naslovnica Vijesti Svijet

Ivanka Trump mogla bi postati novom predsjednicom Svjetske banke

Jim Yong Kim, aktualni predsjednik Svjetske banke, ranije je ovog tjedna odstupio sa svog mandata, čak tri i pol godine prije isteka
12. siječnja 2019. u 16:51 2 komentara 640 prikaza
Ivanka Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kći kontroverznog američkog predsjednika, Ivanka Trump, mogla bi postati novom predsjednicom Svjetske banke. Naime, Jim Yong Kim, aktualni predsjednik Svjetske banke, ranije je ovog tjedna odstupio sa svog mandata, čak tri i pol godine prije njegova isteka, prenosi Independent.

Ivanka Trump Bijela kuća Nova afera Ivanke Trump: Kako će na ovo reagirati otac Donald?

U konkurenciji za njegova nasljednika našla se upravo Ivanka, a ostali kandidati su i ekonomist David R. Malpass, direktor USAID-a Mark Green, kao i bivša UN ambasadorica Nikki Haley. Odbor Svjetske banke izjavio je kako bi sljedeći predsjednik trebao imati dokazano iskustvo u vođenju, iskustvo u upravljanju velikim organizacijama s međunarodnom izloženošću, poznavanje javnog sektora, kao i čvrstu predanost i zahvalnost za multilateralnu suradnju.

Hans Timmer Iznenađujuća poruka Glavni ekonomist Svjetske banke za Europu: Razmislite o univerzalnom dohotku

Ivanka Trump zapravo nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali ima u poslovnom svijetu. Prisjetimo se, Ivanka je vodila vlastitu modnu liniju koja je ukinuta, a trenutačno radi kao savjetnica u Bijeloj kući.

>>Pogledajte video: Ivanka Trump

[video: 18139 / ]
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • jurcina:

    Ivanka Trump će biti prva predsjednica USA .