Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIJEG U Ivancu palo i do pet centimetara, u ostatku županije centimetar

Ivanečke ceste za Novu godinu čistile su ralice

01.01.2009.
u 15:10

Sjevernu Hrvatsku danas ujutro, nekoliko sati nakon dočeka Nove godine, zabijelio je tanki pokrivač snijega. Po većini Varaždinske županije palo je centimetar ili dva snijega, no oko Ivanca je ponegdje bilo i pet centimetara. U Međimurju ga je palo puno manje, tek pokoji milimetar.

– Snijeg je počeo padati oko pola 5 ujutro i padao je u naletima. Sve smo ceste zasolili, ali noć je bila hladna i temperatura se spustila i do minus osam stupnjeva, što mjestimično može biti opasno. Naime, ispod minus 8 smanjuje se djelotvornost soli na pojedinim mjestima – kaže Mario Vdović, voditelj stožera zimske službe Poduzeća za ceste.

Dojava o nesrećama do podneva nisu imali, niti je bilo kritičnih točki na cestama. Ceste su se posipale solju i kamenim agregatom, a u ivanečkom kraju čistile su se ralicama.

– Proglasili smo drugi stupanj pripravnosti. Na sve ceste Varaždinske županije izašlo je 25 vozila zimske službe, na područje Grada Varaždina 6 vozila te još 3 vozila na državne ceste u Međimurju. Lokalne ceste posipali smo solju i kamenim agregatom, a državne, županijske i po Varaždinu samo solju – kaže Vdović. Brže ceste ne posipaju se kamenčićima kako ne bi stradavala vjetrobanska stakla na automobilima, a Varaždin se ne posipa da se ne bi začepila kanalizacija.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije