Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivanec: Lopovi provaljuju u aute uoči Svih svetih

kradje-txt.jpg
Foto: Darko Gorenak
28.10.2008.
u 15:38

IVANEC – U posljednje vrijeme na parkiralištima pokraj groblja učestale su provale u automobile. Neoprezni građani, koji uoči Svih svetih pojačano uređuju počivališta najdražih, lakomisleno u autima ostavljaju novčanike, torbice, mobitele. – Ne činite to, a pogotovo u novčanicima ne ostavljajte PIN-ove bankovnih kartica kako ne biste prošli poput gospođe kojoj je lopov na bankomatu odnio 45.000 kuna! Počinitelj je u vozilo provalio razbivši bočno staklo – izjavio je načelnik PP Ivanec Boris Divjak.

Na temelju prijašnjih krim obrada poznato je da se dio takvih provala može pripisati skupini s područja PU zagrebačke, koja dnevno “operira” na širem prstenu (Ivanec, Koprivnica, Zagreb), što, međutim, ne mora biti pravilo. Policija je na istom “poslu” zatekla finu stariju gospodu u kravatama, koji su u međuvremenu završili u zatvoru.

I prodavači noževa
Divjak je građane upozorio i na druge slučajeve krađa i prijevara. – Ako vam na vrata pokucaju prodavači masažera, kuhinjskih noževa ili sličnih kućanskih potrepština, savjetujemo vam da ih ne puštate u kuću, osim ako nije riječ o predstavnicima tvrtki s referencama koji su se prethodno predstavili na odgovarajući način. U protivnom, riskirate da budete opljačkani, kao što se dogodilo nekim starijim građanima u okolici Ivanca – rekao je Divjak i dodao da je ove godine broj krađa i provala u kuće i u vozila na ivanečkom području gotovo udvostručen. Kako lopovi “operiraju”?

Dvije ljubazne žene
– Po ustaljenu obrascu. Prvi put u kućanstvo sa starijim osobama dolaze dvije ljubazne žene, koje prodaju sitnice i “snimaju” odakle vadite novac. Sljedeći put jedna od njih inzistirat će da u ležećem položaju ostanete 15-ak minuta, kako bi vam pokazala korištenje masažera, dok će vam druga za to vrijeme isprazniti novčanik. Nestat će brzo, vozilom u kojem ih pred kućom čeka muškarac, a građani će tek naknadno primijetiti da su okradeni – kaže Divjak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije