Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljima nevjerojatne priče o zlataru i osumnjičenom majstoru za nakit

Ivandu viđali kako nosi pištolj

26.01.2009.
u 18:51

ZAGREB – Ivica Ivanda bio je majstor za slaganje nakita. Ljuz ga nije htio izgubiti. Bili su prijatelji i Ivanda je godinama radio kod njega. Prije nego što su otvorili radnju u Margaretskoj, Ivanda je radio kod Ljuza na mjestu gdje je sada slastičarnica Millenium u Bogovićevoj.

Zajedno su pili kavu i teško je povjerovati da je tu netko nekoga kamatario – prepričavao se na Cvjetnom trgu događaj koji se zbio u petak u 14.20 sati kada je Ivica Ivanda (42), radnik u zlatarnici Zagreb, ispalio sedam hitaca iz pištolja u kamatara Branka Mijića (43). Ivandin kockarski dug Mijiću popeo se na više od sto tisuća eura, a neki od njihovih znanaca kazali su da su Ivandu često viđali s pištoljem za pasom.

Odmah nakon ubojstva u postaju su dovedeni Emil Poljak (31), kick-boxer koji je s Mijićem došao u zlatarnicu, ali i Ljuz Kušnini, vlasnik zlatarnice, kako bi se utvrdile okolnosti iznude Ivandina duga. Brzo su pušteni, a Ivanda je nakon ubojstva tražio da ga se testira na opijate.

Ubojičini prijatelji kazali su novinarima da je Ivandu dva mjeseca prije smrti pretukao Tvrtko Tomičić, no on premlaćivanje tada nije prijavio policiji. O Poljaku smo već pisali kada je lani u veljači pretukao V. M. (26) i slomio mu čeljust zbog djevojke. Policija i dalje radi na rasvjetljavanju pozadine ovog ubojstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije