Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

Ivana Šojat napustila HDZ i kao nezavisna vijećnica pristupila klubu SDP-a

Ivana Šojat
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
11.10.2019.
u 11:57

- Pitam se samo zašto sam toliko odgađala ovaj potez, jer to sam trebala davno napraviti, kazala je Šojat te odbacila nagađanja kako je klub vijećnika SDP-a odabrala kako bi se osvetila HDZ-u.

Kandidatkinja HDZ-a za osječku gradonačelnicu na prošlim lokalnim izborima, osječka književnica Ivana Šojat izvijestila je u petak kako je napustila stranku, a u osječkom Gradskom vijeću ubuduće će, kao nezavisna vijećnica, djelovati u klubu vijećnika SDP-a.

U dopisu osječkom Gradskom vijeću, kojeg je na početku sjednice pročitao predsjednik Vijeća Željko Požega, navodi se kako "nezavisna vijećnica Ivana Šojat, od 11. listopada, pristupa klubu vijećnika SDP-a, te od toga datuma djeluje kao vijećnica ovoga kluba vijećnika, koji od sada ima sedam članova".

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

- Zatražila sam od Županijskog odbora HDZ-a brisanje iz popisa članstva stranke iz vrlo jednostavnih razloga koji nemaju nikakve veze s ideologijom. Odmah nakon posljednjih lokalnih izbora shvatila sam da me zadesila sudbina svih HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika, a to je da sam bila potrošni kvisko kojeg valja čim prije baciti u ropotarnicu. Kod mene su se, doduše, prevarili, jer politika nije moj primarni poziv, uključila sam se isključivo iz ljubavi prema svom gradu, a ne iz želje da izgradim političku karijeru. Imam, naime, svoju renomiranu književnu karijeru. Već godinu dana me gradski odbor HDZ-a nije pozivao ni na kakve koordinacijske sastanke prije Gradskih vijeća, dakle potpuno su me ignorirali. Jedan dio vijećnika HDZ-a je dan nakon drugog kruga izbora prestao sa mnom komunicirati, na političkoj, ljudskoj i bilo kojoj drugoj razini. Jednostavno imam svoje dostojanstvo, nisam ničiji psić koji će trčati za nečijom pažnjom. Trebala sam to davno napraviti – poručila je Ivana Šojat.

 

Na upit zašto se odlučila za klub vijećnika SDP-a, odgovorila je:

- Gradski se vijećnici nakon sjednica druže, ne tuku se, pa sam shvatila da mi, ponovno na ljudskoj razini, društvo SDP-ovih vijećnika savršeno odgovara. No, realno gledajući, mogla sam ući i u neki drugli klub, primjerice HNS-a, Mosta.... Rekla sam im da ću se i dalje nastaviti boriti za pitanja koja su mi važna, oni su to prihvatili, jer znaju da nisam osoba koju je lako ušutkati – izjavila je.

Naglasila je i kako nije riječ o nikakvoj osveti HDZ-u.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Dok sam bila u toj oporbi, koja je najslabija i najmlačnija ikada u Gradskom vijeću, govorila sam da moramo biti konstruktvni. Tramvaj do Josipovca, primjerice, toliko mi je banalna tema da nisam htjela biti dijelom te priče – dodala je.

Tvrdi kako neće postati članicom niti jedne druge stranke.

- Doista nemam političkih ambicija da postanem veliki vođa nečega, to nije svrha i smisao mog života. Ostat ću nezavisna, izgurati vijećnički mandat do kraja i boriti se za Osijek. Kultura, okoliš i zaštita životinja su moje teme kojih ću se držati i dalje – zaključila je.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
12:12 11.10.2019.

Zašto je ona nezavisna vijećnica, a država nam je neovisna?! A uostalom mogu se oni slobodno prešetavati HDZ-SDP jer je to sve isto partijsko smeće, mentalni komunisti.

DU
Deleted user
12:19 11.10.2019.

Kakva je razlika između Šojat, Plenkovića, Hajdaša, Vrdoljaka, Pupavca.........

BB
bruna_bruna
12:12 11.10.2019.

Pa gdje bi drugo otišla ?! Ako nisi u HDZ-u onda si u bratskom SDP-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije