Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Ogulinu

Ivan Vuković: Skinuli su aktualni sat samo da bi nas ušutkali

ogulin1
Kristina Štedul Fabav/PIxsell
24.11.2011.
u 15:41

Ivan Vuković, prvi čovjek SDP-a u Ogulinu, kaže da su vladajuće htjeli pitati i zašto im je premijerka otvorila inače zatvorenu knjižnicu

– Vladajući HDZ u Ogulinu siluje demokraciju, a dokaz je tome i jednostrano skidanje aktualnog sata s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća. Za međustranački sastanak, na kojem je to odlučeno po tvrdnji predsjednika Vijeća Milana Sabljaka, SDP kao najveća oporbena stranka nije znao – ogorčen je Ivan Vuković, prvi čovjek SDP-a u Ogulinu i u županiji. Vijećnici SDP-a napustili su sjednicu. Dodaje da je HDZ namjerno skinuo tu točku s dnevnog reda kako im oporba ne bi u predizborno vrijeme postavljala neugodna pitanja.

 Gdje je 50 milijuna kuna?

 – Prije Božića obično nema aktualca, stoga gotovo šest mjeseci oporba u Ogulinu neće imati priliku doznati na što to vlast u Ogulinu troši silne milijune. Naime, na nekoliko sjednica tražimo odgovore na pitanja u što je potrošeno 30 milijuna kuna u poduzetničkoj zoni kada tamo radi jedna tvrtka, za što je u godinu dana, koliko već traju radovi, potrošeno 20 milijuna kuna u Pučkom otvorenom učilištu, zašto im je premijerka otvorila inače zatvorenu knjižnicu te kamo odlazi novac za kolektor koji se već odavno gradi. Već je trebalo biti u funkciji 12 precrpnih stanica, a nije sagrađena ni jedna. Taj im je projekt, izgleda, izlika za pranje novca. Na neka od tih pitanja tražimo odgovore, ali ih ne dobivamo ili odgovaraju nešto drugo. Ovo je valjda bio jedini način da nas, barem u predizborno vrijeme, ušutkaju – dodao je Vuković.

 Svi su znali za sastanak

 Milan Sabljak, predsjednik gradskog vijeća Ogulina, kaže da su na međustranački sastanak bile pozvane sve stranke, ali da esdepeovci nisu došli. – Aktualni je sat tek jedna od točaka dnevnog reda koja po poslovniku može biti skinuta kao i svaka druga, nema tu ničeg spornog. No SDP-u je ta točka važnija od proračuna grada za ovu godinu pa se pitam zašto – rekao je Sabljak. Nije želio otkriti razlog micanja aktualca.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:49 24.11.2011.

I jedni i drugi su LOPOVI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije