Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VRDOLJAK:

'Oni koji su protiv proizvodnje nafte ujedno su i protiv tisuća radnih mjesta'

Ivan Vrdoljak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/4
07.05.2015.
u 18:44

Bolje sutra Hrvatskoj ne mogu donijeti ni ustaše ni partizani nego samo oni koji rade na gospodarskom razvoju Hrvatske, poručio je Vrdoljak

- HNS očito počinje smetati jer se bez HNS-a neće moći ni u budućnosti pa se počinju nalaziti neistine kako bi se naštetilo stranci. Prije parlamentarnih izbora neće biti unutarstranačkih izbora u HNS-u. Stranka je homogena, mada bi neki voljeli da nije - rekao je potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u četvrtak u Sisku komentiravši medijske napise o navodnoj pobuni u stranci protiv Vesne Pusić.

Vrdoljak je u Sisku bio na sastanku organizacijskog jačanja za Županijsku organizaciju stranke. Sastanci su vezani uz parlamentarne izbore, počeli su jučerašnjim sastankom sa zagrebačkom podružnicom HNS-a, a nastavit će se diljem Hrvatske.

- Ne dvojimo u uspjeh HNS-a, pa i koalicije na predstojećim izborima. Bolje sutra Hrvatskoj ne mogu donijeti ni ustaše ni partizani nego samo oni koji rade na gospodarskom razvoju Hrvatske. Samo dugoročne strategije, energetske, industrijske, a ne vraćanje u prošlost, mogu donijeti boljitak Hrvatskoj - rekao je Vrdoljak ocijenivši da je današnja Hrvatska bolje nego je bila prije tri godine i da će biti još bolja za pet do 10 godina zahvaljujući reformama Vlade.

Osvrnuo se i na stranke koje su protiv istraživanja ugljikovodika u Jadranu.

- Treba jasno reći da su oni koji su protiv proizvodnje nafte u Hrvatskoj ujedno i protiv tisuća radnih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i Hrvatskoj. Oni su, radi nekoliko jeftinih političkih poena i par glasova time protiv radnih mjesta u rafinerijama i Petrokemiji - rekao je Vrdoljak koji se osvrnuo i na nova događanja u TLM-u. Naime, Vlada je u predstečajnoj nagodbi ovih dana prijavila 1,35 milijardi kuna potraživanja.

TLM je 2009. godine privatiziran uz određene obveze vlasnika, formirane u Planu poslovanja,  među kojima i ulaganja od više od 100 milijuna Eura. Sukladno tom Planu poslovanja Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dala je odobrenje otpisa državnih dugova prema TLM-u. Sada te dugove država opet potražuje sumnjajući da uvjeti iz privatizacije i Plana poslovanja nisu ispunjeni.

- Kada nas Uprava TLM-a uvjeri da su uložili onoliko koliko tvrde i da su ispunili sve uvjete iz Ugovora o privatizaciji tada ta potraživanja države više neće biti sporna. Za sada nismo dobili takve dokaze - rekao je ministar Vrdoljak koji podržava novog vlasnika, Rusa Igora Shamisa.

- Svatko tko dođe u tvrtku u Hrvatskoj koja ne proizvodi, koja stoji, i odluči pokrenuti proizvodnju je moj prijatelj. Ne želimo da pogoni stoje - rekao je Vrdoljak.

Komentara 29

PO
povijest195
19:26 07.05.2015.

Kad vidim ove arogantne i bahate clanove nesposobne vlade dode mi da odem u drugu drzavu! Odlazite vise!!!

MA
Majur
19:40 07.05.2015.

Jeste vi obećali radna mjesta kroz naftu ili kroz privredne programe ?!

Avatar mirica19
mirica19
22:17 07.05.2015.

Ove više ne mogu gledati! Neka već jednom ostavku daju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije