Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro će se znati

Odlazi li Zlatar Violić iz Vlade? Evo što je rekao ministar Vrdoljak

Ivan Vrdoljak
Foto: Borna Filić/PIXSELL
24.03.2015.
u 13:55

Ministar je tijekom radionice JANAF-a u Zagrebu u vezi s ministricom samo još dodao da se Predsjedništvo HNS-a sastaje krajem tjedna

– Točno, tu ćete informaciju vrlo skoro doznati, ali ne od mene –  kazao je ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na novinarsko pitanje odlazi li ministrica kulture Andrea Zlatar Violić iz Vlade i ima li stranka spremnu zamjenu za nju.

Ministar je tijekom radionice JANAF-a u Zagrebu u vezi s ministricom samo još dodao da se Predsjedništvo HNS-a sastaje krajem tjedna. Jučer je Vrdoljak na televiziji N1 potvrdio da se u HNS-u "intenzivno razgovara o odlasku" Zlatar Violić iz Vlade.

"To se ne smije događati"

– Ako je istinit nalaz Državne revizije, to se ne smije događati – kazao je Vrdoljak.

Podsjetimo, Državna revizija, između ostalog, utvrdila je kako je ministrica kulture uzimala akontaciju za službena putovanja na koja na kraju uopće ne bi otišla i kako je novac tek naknadno vraćala u državni proračun, i to u mjesečnim ratama, uskratom dijela ministarske plaće.

>>Grčić o mogućoj smjeni Zlatar Violić: Nema prihvatljivih pogrešaka!

>>Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

Komentara 16

DI
Diosiario
14:05 24.03.2015.

Kako je meni ovo zanimljivo čitati, jer je skroz zanimljivo kako se javnost preparira putem napisa u medijima a ovo je ogledan primjer. Umjesto da se postavlja pitanje: "Hoće li DORH podignuti optužnicu zbog očite pljačke novca poreznih obveznika" ovdje se postavlja pitanje hoće li netko zbog te iste pljačke uopće biti smjenjen. Vježba za objekte manipulacije: Zamislite nekog ministra ili ministricu iz HDZ-a u istoj situaciji. Tko ono drži medije? Tko je ono stvarno opljačkao Hrvatsku? Tko je taj koji sustavno zaglupljuje narod?

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
14:15 24.03.2015.

Kada drugi pljačkaju onda je to kazneno djelo, ali kada to radi s SDP, HNS i ostali im koalicijski partneri onda je to već diskutabilno.. Koliko se ja sjećam i neki bivši članovi HDZ su uzimali novac iz državnog proračuna da je stranka cijela proglašena zločinačkom organizacijom.. ili možda misle da "jadna" nije dovoljno pokrala?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:05 24.03.2015.

Kao sto i rekoh jucer, oni bi da zlatna vila da ostavku, ali se "ministrica dernek" ne da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije