Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Vrdoljak:

'Istina je, zvao sam šeficu Porezne da pitam kakvo je stanje i možemo li što spasiti'

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.06.2015.
u 10:41

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak priznao je novinarima da je zvao Poreznu upravu u ime Željka Biloša i njegove tvrtke OLT, ali, kako kaže, zbog očuvanja radnih mjesta

Nakon što su mediji izašli s informacijom da USKOK sumnja da je tadašnja šefica porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec spriječila ovrhu Porezne uprave nad osječkom tvrtkom Željka Biloša jer je tvrtka OLT dugovala 27 milijuna kuna, a u tu priču je navodno bio umiješan i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je navodno zvao Poreznu upravu kako bi pomogao Bilošu i spriječio ovrhu, oglasio se i ministar.

Danas prije sjednice Vlade ministar Vrdoljak novinarima je priznao da je zvao zbog Željka Biloša.

– Zvao sam da pitam kakvo je stanje i možemo li što spasiti – rekao je ministar Vrdoljak i dodao da nije bilo riječi da se pokuša pomoći u neplaćanju poreza jer se svi porezi moraju platiti.

Vrdoljak je dodao da on kao ministar gospodarstva često zove razne institucije kako bi se spasila radna mjesta. Tako je rekao da je i zbog poreznog duga Borova zvao i raspitivao se što se može učiniti, a kako nikako drukčije nije bilo moguće zaustaviti ovrhu Porezne uprave, HEP je Borovu dao 10 milijuna kuna pozajmnice što je poslije, kaže Vrdoljak, vraćeno, i sve je bilo sukladno zakonu.

Vrdoljak je rekao da se raspituje i zbog raznih brodogradilišta, TLM-a, Imunološkog, ali ne da se izbjegne plaćanje poreza, već da se vidi kako se tim tvrtkama može pomoći u cilju spašavanja radnih mjesta.

– Da se razumijemo, svima mora biti jasno da se porez mora platiti – zaključio je Vrdoljak.

>> Tijekom istrage saslušana Biljana Borzan, Ivan Vrdoljak i Mate Radeljić

Komentara 53

DU
Deleted user
11:17 24.06.2015.

Još jedan "pošteni" HNS-ovac,ha,ha imali i jedna koji nema prste u nekoj marmeladi?

JE
Jelenko18
11:07 24.06.2015.

zvao je on zvao samo iz druhih razloga..... sramota

UI
Uvijek_iskreno
11:19 24.06.2015.

Odgovarat ćete vi na sudu uskoro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije