Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog nalaza revizije

Grčić o mogućoj smjeni Zlatar Violić: Nema prihvatljivih pogrešaka!

Andrea Zlatar Violić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
23.03.2015.
u 12:24

– Ako je istinit nalaz Državne revizije, to se ne smije događati – kazao je Vrdoljak.

Ministar gospodarstva i potpredsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak na televiziji N1 potvrdio je da se "intenzivno razgovara o odlasku iz Vlade" ministrice kulture Andree Zlatar Violić.

– Ako je istinit nalaz Državne revizije, to se ne smije događati – kazao je Vrdoljak. Podsjetimo, Državna revizija, između ostalog, utvrdila je kako je ministrica kulture uzimala akontaciju za službena putovanja na koja na kraju uopće ne bi otišla i kako je novac tek naknadno vraćala u državni proračun, i to u mjesečnim ratama, uskratom dijela ministarske plaće.

Kukuriku koalicija na njoj će pokazivati principijelnost

– Ako ministrica treba otići zbog radnji koje se ne smiju raditi, prirodno je da ćemo mi predložiti najstručniji mogući kadar – rekao je Vrdoljak. Politički analitičar Žarko Puhovski u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija kazao je da je Zlatar Violić napravila mnogo dobrih stvari, "ali je imala i velikih poteškoća u upravljanju svojim resorom".

– Moguće je da će ona biti netko na kome se egzercira ono s čime je Kukuriku koalicija dobila izbore, a to su moralne kvalitete – rekao je Puhovski i dodao kako se taj aspekt "bio malo izgubio tijekom triju godina mandata".

– Moglo bi se dogoditi da upravo Andrea Zlatar Violić bude ona na kojoj će se dokazivati da su oni principijelni – zaključio je Puhovski.

Cijeli je slučaj komentirao i potpredsjednik Vlade, Branko Grčić.

– Prihvatljivih pogrešaka nema. Svi mi trebamo voditi računa o tome kako trošimo svaku kunu javnog novca. Konkretan slučaj ministrice Zlatar Violić teško mi je komentirati jer je to prije svega pitanje za predsjednika Vlade. Ja sam zadovoljan što je moje ministarstvo već drugu godinu zaredom dobilo bezuvjetno mišljenje Državne revizije – rekao je Grčić.

>>Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

>>'Svatko treba snositi posljedice za svoje postupke, pa tako i ministrica Zlatar'

Komentara 36

Avatar Neron
Neron
10:12 23.03.2015.

Razgovara se o odlasku iz Vlade?!? Razgovara?!? Pa tko je ovdje lud? Ako je žena uzimala iz blagajne i trošila službeni novac u privatne svrhe kako pokazuje revizija - o čemu se ima razgovarati? Da li je takvo što dopustivo ili nije? Znači li to da ja mogu sad otići u poštu i oteti nešto novaca uz obećanje da ću ga vratiti u ratama? Dajte, ljudi, da li je zakon jednak za sve nas ili nije?

AL
Alkana
10:11 23.03.2015.

Gđa Zlatar je samo jedna od mnogih sadašnjih ministara koja treba podnijeti ostavku, a Puhovski je izgleda poklopac svakom loncu. Zlatar treba otići prvenstveno zbog brojnih promašaja u svom resoru, zbog uništavanja hrvatske kulture i postavljanja stranačkih pa i nestručnih osoba na rukovodeća mjesta.

PI
pixiee
10:27 23.03.2015.

ma ajde svi vi polako odšetajte iz vlade, zapravo brzo istrčite da vas se što prije riješimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije