Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Ako šutimo na slučajeve poput Tomića i Bitorajca, samo je pitanje dana kad će doći po nas'

Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
10.05.2016.
u 18:21

– Radite svoj posao i čuvajte ovu zemlju i građane braneći Ustav i zakone, ovo mora prestati – poručio je Vrdoljak

– Izvršna vlast mora početi vladati i reagirati, posebno na ekstremne pojave u hrvatskom društvu. Nisu dovoljne deklarativne poruke, nemojte podcjenjivati inteligenciju hrvatskih građana. Imate vlast u rukama, poštuje zakone i Ustav, pokrenite istrage i kažnjavajte one koji krše zakon – poručio je Vladi i predsjednici predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak s konferencije u Rijeci u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a, priopćio je HNS. 

Time je još jednom izrazio zabrinutost HNS-a i upozorio na dva ozbiljna problema u hrvatskom društvu – jačanje ekstremizama i dovođenje u pitanje sekularnosti države. 

– Ne smijemo šutjeti. Ako šutimo na slučajeve poput Mirjane Rakić, Ante Tomića, Renea Bitorajca, samo je pitanje dana kada će doći po nas, a onda neće biti nikoga da nas brani – rekao je Vrdoljak.

– Ni predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, ni predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ni potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov u opisu svog posla nemaju praštanje. U opisu posla imaju poštivanje i provođenje hrvatskih zakona i Ustava, a zakon kaže da se na govor mržnje i netrpeljivost odgovara istragom. Neka počnu raditi svoj posao jer je nužno spasiti hrvatske građane od ovakvog poniženja i u Hrvatskoj, i u međunarodnoj zajednici. Moramo zaštititi građane, prije svega mlade, od suštinskih laži, obmana i veličanja zla – rekao je Vrdoljak. 

– Radite svoj posao i čuvajte ovu zemlju i građane braneći Ustav i zakone, ovo mora prestati – poručio je također Vrdoljak.

>> 'Karamarko treba dati ostavku ako je istina da je njegova supruga dobila pola milijuna kuna od lobista MOL-a'

>> 'Pokazalo se da nas eksperiment Most sada košta'

Komentara 99

DU
Deleted user
18:44 10.05.2016.

A na slučaj index i govor mržnje upućen 88% katolika ove države? Na slučaj fizičkog ozljeđivanja Ružice Ćavar? Na slučaj Francišković? Zašto si na to šutio ćelavi? Zato tvoja satelit uhljebnička stranka nikad neće preći 1% potpore javnosti. Šuti i vrati se pod skute druga Milanovića, on nudi najviše što ćete u ovoj državi dobiti

Avatar Peterančan
Peterančan
18:35 10.05.2016.

Kaj taj lik mora svakih 7 minuta izreći nekakvu "mudrost" i novinarćići odmah to napisati? Jel nema u Hrvatskoj ozbiljnijih tema, ozbiljnijih, normalnih ljudi? A da odete pred Vrapče, tam budete imali isto materijala ko i kod raznih prdoljaka.

DU
Deleted user
18:45 10.05.2016.

I neka se samo što više čuje o slučaju Bitorajac i mnogim takvim Bitorajcima čiji su djedovi došli iz šuma, ušli u tuđe stanove, a sada njihova potmčad glumata elitu i građanstvo i kleveće Hrvate lažima. Tko nas lažima, mi vas istinom, pa kmečite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije