Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u pravosuđu

Ivan Turudić prijavio suca koji je varao na putnim troškovima

ivan turudić
Antonio Bronić/PIXSELL
01.04.2012.
u 10:45

Umirovljeni sudac zagrebačkog Županijskog suda Boris Ivančić sumnjiči se da je lažno prijavio prebivalište i uzeo 90 tisuća kuna

Boris Ivančić, bivši istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda, koji je sada u mirovini, kazneno je prijavljen da je fiktivno prijavio prebivalište u Krapini te se sumnjiči da je za šest i pol godina na ime naknade za prijevoz protuzakonito stekao oko 90.000 kuna!

Zbog prijevare u službi kazneno ga je prijavio lani potkraj godine predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić i, koliko je poznato u javnosti, to je prvi put da je jedan sudac prijavljen zbog fiktivne prijave prebivališta. Notorno je da svakome sucu čast i poštenje trebaju biti na prvom mjestu i, ako se sumnje protiv Ivančića u kaznenom postupku i dokažu i ako se utvrdi da je zaista kao sudac varao u službi kako bi u džep nezakonito spremio novac, u najmanju ruku nameće se pitanje kako je sudac drugostupanjskog suda s dobrom plaćom bio spreman prokockati svoj ugled, i to na kraju dugogodišnje karijere, i to zbog varanja na naknadi za prijevoz!?

Da je sudac Ivančić prijavljen za fiktivnu prijavu prebivališta, prvo smo neslužbeno doznali, a onda smo tu informaciju provjerili kod glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda suca Krešimira Devčića. Na naša pitanja sudac Devčić je odgovorio sljedeće:

Prijavio ga Turudić

– U listopadu 2011. predsjednik suda Ivan Turudić, koji je tada bio v.d. predsjednika suda, pozvao je suca Ivančića da se očituje iz kojeg mjesta stanovanja redovito dolazi na posao, odnosno odlazi s posla, no sudac Ivančić nije na to odgovorio. Potom ga je predsjednik suda 5. prosinca 2011. kazneno prijavio zbog prijevare u službi. Koliko je Devčiću poznato, nikad dosad neki sudac zagrebačkog Županijskog suda nije bio prijavljen zbog fiktivne prijave prebivališta.

Prema kaznenoj prijavi, sudac Ivančić sumnjiči se da je u razdoblju od travnja 2005. do 31. listopada 2011. na ime naknade za prijevoz neosnovano ostvario dobit od 89.937,96 kuna.

Postupak u tijeku

Da sudac Ivančić, koji je vodio istrage u mnogim poznatim slučajevima, među ostalim i istragu u slučaju Maestro, nije otišao u mirovinu početkom godine, prijetio bi mu i stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem i razrješenje s dužnosti. No, Ivančić je uvjeren u svoju nedužnost te da će to uspjeti i dokazati.

– Postupak je u tijeku i mogu samo reći da ću dokazati da prijevare nije bilo i da sam u to vrijeme zaista živio u Krapini, a to će potvrditi mnogi ljudi – kratko nam je kazao Boris Ivančić.

Komentara 44

HR
Hrvat1949
10:49 01.04.2012.

TKO TO OD VAS SUDACA NE VARA

TO
Tot
10:55 01.04.2012.

evo zašto turudić ne odgovara vlasti, pokušava raditi pošteno....

Avatar stravaxx
stravaxx
11:52 01.04.2012.

živio judge dredd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije