Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

Ivan Tepeš v.d. stranke do 13. prosinca kada se bira novo vodstvo

Ivan Tepeš
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.11.2014.
u 13:28

Priznao da odlazak Ruže Tomašić s obzirom na njezinu prepoznatljivost i popularnost među glasačima, za stranku nije ugodan, a na pitanje hoće li to narušiti stabilnost stranke, odgovorio je "to će vrijeme pokazati"

Nakon što je predsjednica stranke Ruža Tomašić napustila HSP dr. Ante Starčević, danas su se u Zagrebu okupili vodeći ljudi stranke na sjednici Predsjedništva. Odlučili su da će Sabor stranke biti 13. prosinca u Zadru nakon čega će HSP dr. Ante Starčević kako kažu, dobiti novo vodstvo mladih i obrazovanih ljudi. Do tada će stranku u funkciji v.d.-a voditi Ivan Tepeš koji je dosad bio zamjenik Ruže Tomašić.

Tepeš se pohvalio kako je na današnji sastanak došlo 18 od 25 članova. Svi članovi nadzornog odbora i njihov jedini zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Šimunović. Tepešu je to očito bilo važno reći zato što je time HSP Ante Starčević ostao jedina parlamentarna pravaška stranka. Tepeš je rekao da HSP AS ima 15 tisuća članova i da mora demantirati medijske napise o odlascima tisuća članova iz stranke.

- Bilo je odlazaka, ali se radi o nekih 200 do 300 članova među kojima je stranku napustilo samo 13 od ukupno 304 vijećnika koliko naša stranka ima u svim županijama, općinama i gradovima, rekao je Ivan Tepeš.

Dodao je da on ne zna koji su pravi razlozi zbog kojih jer Ruža Tomašić napustila stranku jer da koliko on zna svoje razloge nije podijelila ni sa kime iz Predsjedništva stranke. Na novinarsko pitanje što osobno misli da je razlog izlaska, Tepeš je rekao da su oni ozbiljna stranka i da ne bi želio ulaziti u špekulacije.

Komentirao je i novinarsko pitanje kakve su njegove informacije o tome zbog čega je Tomašić izašla iz stranke budući da se među ostalim počelo razgovarati i o podjeli ministarskih fotelja s HDZ-om. Tepeš je odgovorio da o tome nikada nije bilo riječi na koalicijskim sastancima te da je za tako nešto i prerano jer još nisu održani ni izbori za predsjednika RH.

Tepeš je priznao da odlazak Ruže Tomašić s obzirom na njezinu prepoznatljivost i popularnost među glasačima, za stranku nije ugodan, a na pitanje hoće li to narušiti stabilnost stranke, odgovorio je "to će vrijeme pokazati".

Pitali smo ga kako događaje komentira šef predizborne koalicije Tomislav Karamarko.

- Iskreno, to morate pitati njega. O tome još nismo održali koalicijski sastanak. Tepeš je rekao kako nema pojma o čemu će Ruža Tomašić razgovarati ovog vikenda s Kolindom Grabar Kitarović i Tomislavom Karamarkom, na što se nadovezao glavni tajnik stranke Pero Ćorić rekavši da on još manje zna o čemu će razgovarati.

Ćorić je rekao kako HSP AS i HDZ imaju potpisan ugovor o strateškoj suradnji i zajedničkom izlasku na predsjedničke i parlamentane izbore.

-Ozbiljne stranke drže se potpisanog, rekao je Ćorić.

>> Ruža Tomašić: 'Sami smo si krivi ako se damo prodati'

Komentara 5

AN
animator112
16:27 08.11.2014.

Samo 13 vjećnika. Pa u samom Zagrebu je stranku napustilo 11 podružnica sa oko 1000 članova i preko 30 vjećnićkih mjesta. Ja sam jedan od tih koji je sudjelovao na sjednici raspuštanja podružnica i svi članovi su odlučili izaći jednoglasno. Zagreb ne postoji, a po statutu ni ova sjednica kao i sve odluke donešene na njoj nisu legitimne.

AJ
ajmo
14:05 08.11.2014.

Kažu Tepeš i Čorić da je Ruža karijerista a ona je dala ostavku na prijedsedničko mijesto a od ove dvojice nisam čuo da su ponudili ostavku da spase stranku. Da su pravi Pravaši rekli bi ako smo mi problem odlazimo a ne to se nije desilo a znam ih oba i nebi komentirao.

BO
bolesnodrustvo
14:54 08.11.2014.

"v.d.stranke" što ovo znači da izvjesni gospodin zamjenjuje stranku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije