Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi vlasnik:

Ivan Stipanović: U Gaj se nije ulagalo od Titova vremena

\'podravina - 010211- slatina  - ivan stipanovic, novi vlasnik i direktor slatinskog \'gaj fm\'  snimio dragutin santosi \'
Dragutin Šantoši
02.02.2011.
u 09:30

Ivan Stipanović iz Super Visa Zagreb sad ima 81 % vlasništva u slatinskoj drvnoj tvrtki, a najavljuje i povećanje zapošljavanja

Prije desetak dana petorica poduzetnika, Tomislav Špoljarić, Ivan Tomičić, Zlatko Prpić, Petar Bilen i Slavko Krznarić, prenijeli su svoje udjele u najvećoj slatinskoj tvrtki Gaj FM poduzeću Super Vis iz Zagreba koje je steklo vlasništvo nad 81 posto udjela. Većinski vlasnik tvrtke sa 317 radnika je Ivan Stipanović, a Milan Fehir zadržao je 19 posto udjela. O vrijednosti kupoprodajnog ugovora vlasnici ne žele govoriti, ali se vjerojatno ne radi o većim iznosima jer će 2010. Gaj FM završiti s višemilijunskim gubicima. Novi vlasnik već je ušao u tvrtku i imenovao nove nadzornike, a za tjedan dana znat će se i direktor koji će zamijeniti (ne)uspješnog direktora Damira Dudovića.

– Gaj FM preuzimam u velikim teškoćama s dospjelim obvezama od 20-ak milijuna te s obvezom vraćanja dugoročnih kredita u iznosu od 50-ak milijuna kuna. Da ne vjerujem da Gaj ima priliku za preživljavanje i razvoj, zasigurno ne bih došao u Slatinu. U Gaj se nije ulagalo još od Titova vremena, a ove godine u nove strojeve i opremu namjeravam investirati desetak milijuna kuna – kaže Ivan Stipanović, koji je potvrdio da će do 15. veljače radnicima isplatiti zaostale plaće.

Uz reprogram dospjelih obveza Gaj FM ove godine planira povećati proizvodnju čak 150 posto, zaposliti 60-ak stručnih i 10 visokoobrazovanih radnika te povećati izvoz namještaja i poluproizvoda na strano tržište.

Ključne riječi

Komentara 2

FR
frustrirani
09:57 02.02.2011.

Ako će izvući Gaj iz krize kao što je izvukao virovitičku Niskogradnju loše im se piše. Prevario radnike i kooperante odveo firmu u stečaj pa prodali zemljište za male pare.Mislim da bi se sa ovim gospodinom trebao pozabaviti i Uskok zbog njegovih malverzacija. (tvrtke u Požegi, tiskara Virovitica, Niskogradnja, ilegalno korištenje kamenoloma u Đulovcu itd,itd.)

MI
mikesh
17:54 03.02.2011.

e sad je Tito kriv što je Gaj propao nakon 40 godina, neznam samo tko i kad je stvorio taj Gaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije