Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpopularniji hrvati

Ivan Perišić o Večernjakovoj domovnici: Ova mi je nagrada posebna

Bad Homburg, 07.03.2015. Vecernjakova Domovnica 2015. Foto: Zeljko Tutnjevic - ++385 95 903 1000
08.03.2015.
u 19:33

Večernjakova manifestacija održana je pod visokim pokroviteljstvom Darije Krstičević, predstojnice Ureda za Hrvate izvan Hrvatske

"Onaj tko zaboravi pretke potok je bez izvora i stablo bez korijena. Gledajući vas ovdje znamo da je naše hrvatsko korijenje čvrsto i da se za našu budućnost nemamo razloga bojati", rekla je predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Daria Krstičević na dodjeli nagrada Večernjakove domovnice u subotu u Bad Homburgu. Tom je porukom vjerojatno zapečatila ono što Domovnica predstavlja i dala odgovor na pitanje što je to Domovnica i kako to da već devet godina u ovaj povijesni grad dovodi Hrvate sa svih strana svijeta.

Za mnoge od njih domovina prije nije znala, ali Domovnica ih je upoznala s domovinom i utkala im misao o zemlji koju ne smiju zaboraviti.

– Hvala čitateljima Večernjeg lista koji su za mene glasovali. Svaka je nagrada vrijedna, a ova mi je posebna jer dolazi od hrvatskih iseljenika – kazao je jedan od ključnih igrača vatrenih Ivan Perišić.

Posebno mi je drago da sam dobila nagradu čitatelja. I prošle sam godine bila nominirana, a iako tad nisam pobijedila, domovina me prepoznala kao svoju i uskoro krećem u nove filmske projekte baš u Hrvatskoj. Zato mi ova nagrada posebno puno znači – kazala je Alessija Lause, mlada njemačka glumica hrvatskog podrijetla koja je, prema odluci Večernjakovih čitatelja, dobila nagradu za najpopularniju hrvatsku glumicu u iseljeništvu. 
Uz brojne uglednike iz domovine i iseljeništva na završnoj večeri bio je i jedan od vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj Đuro Glogoški, te predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm.

Domovnica se svake godine održava u Bad Homburgu

Kazali su kako se te večeri osjeća zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske. Večernjakovom domovnicom bio je zadovoljan i Miroslav Piplica, predsjednik austrijsko-hrvatske zajednice u Beču, najveće zajednice u hrvatskom iseljeništvu.

– Večernji list već dugi niz godina prati Hrvate u tuđini i hvala mu na tome – kazao je Piplica.

– Do uspjeha se ne dolazi preko noći, ali sigurna sam da svatko može ostvariti ono što hoće ako to zaista želi i trudi se – rekla je manekenka Katarina Tutavac iz Kölna.
I doista je tako! Večernjakova domovnica nije postala najpoznatiji hrvatski brend u iseljeništvu preko noći.

Trebalo je puno truda, rada, volje, ustrajnosti i želje da postane to što danas i jest. Trebalo je vjerovati u nju i u Hrvate, bez kojih Domovnice ne bi ni bilo. Njezin idejni tvorac i urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipe Puđa je vjerovao.

Zato je danas, devet godina poslije, Večernjakova domovnica simbol domovine u tuđini.

>>Čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg: Perišić najpopularniji sportaš u dijaspori

Komentara 2

Avatar bok
bok
21:08 08.03.2015.

Jako lijepo! Svaka cast da se domovnica odrzava!!!

Avatar poljicanin
poljicanin
09:48 09.03.2015.

FC Wolfsburg ili FC Bayer Leverkusen,koji su to klubovi i u kojim ligama se natječu?Klubovi stvarno postoje no sumnjam da Perišic i Jedvaj u njima igraju.Autori teksta bi se mogli malo više truditi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije