Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PENAVA OŠTRO:

'Nema premijera ni predsjednice. Je li to Vukovar za koji ste se borili?'

Ivan Penava
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
10.03.2015.
u 17:53

Jesmo li to zaslužili?, upitao se vukovarski gradonačelnik

U nizu govora na današnjoj svečanoj akademiji, povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara, posebno je ostao upečatljiv onaj gradonačelnika Vukovara Ivana Penave. Prvo je prozvao novinare pitajući se kako im je uopće palo na pamet pitati ga na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata o podjelama među braniteljskom populacijom. Zamolio je novinare da to ubuduće na rade jer na taj način „rastaču državu i jedinstvo“. Ukazao je i na današnje teško gospodarsko stanje u Vukovaru radi kojega brojni građani odlaze iz grada tražeći posao i bolju budućnost.

– Stanje je teško i nije jednostavno ali Vukovar nije sam kriv za to. Vukovar nema župana, ali nema niti dožupana. Nema niti predsjednika županijske Skupštine, niti zamjenike predsjednika. Nema niti pročelnike kao niti jedno vodeće mjesto u županiji. U Vukovaru se čak niti ne održavaju sjednice županijske Skupštine. Neka se zove Vukovarsko-srijemska županija ili neka mijenja ime. Je li to Vukovar zaslužio? Jeste li vi to zaslužili?, pitao je Penava okupljene branitelje u dvorani Hrvatskog doma.

Sve vrijeme njegove riječi pozorno slušao je i sam župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić (HDZ). Gradonačelnik Vukovara nastavio je i dalje u istom tonu pa se osvrnuo i na činjenicu da nitko od pozvanih čelnika države nije bio danas u Vukovaru na danu vukovarskih branitelja.

– Danas u Vukovaru nema niti premijera, nema niti predsjednika Sabora, nema niti predsjednice niti ministara. Je li to Vukovar za koji ste se borili? Jesmo li to zaslužili?, istakao je Penava koji je potom pozdravljen burnim aplauzom okupljenim branitelja.

>> Dan hrvatskih branitelja Vukovara obilježio nedolazak ministara

>> Podijeljeni zbog Dana vukovarskih branitelja

Komentara 36

DU
Deleted user
19:01 10.03.2015.

...a kad dođu u Vukovar onda ih neki zaštitarčići šalju na začelje...i sad plačemo

ME
Meter
18:51 10.03.2015.

Sami sebi grizu rep

LA
Lavica7
19:49 10.03.2015.

Lijepo smo vam govorili " Ne pljujete ", bit cete pljunuti. Niste vjerovali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije