Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA POLOŽAJA

Bivši saborski zastupnik uvjetno osuđen

Foto: Josip Maljak/Pixsell
1/3
05.03.2018.
u 15:26

Bivši načelnik općine Molve, Ivan Kolar na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je uvjetno osuđen na godinu zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

Ivan  Kolar,  bivši načelnik općine Molve  te bivši saborski zastupnik i visoki dužnosnik HSS-a,  na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je uvjetno osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine zbog zloporabe položaja. 

Na  istu  kaznu  nepravomoćno je osuđen Anđelko Toš, vlasnik  građevinske  tvrtke  Jata  koji se teretio da je Kolara poticao na zlouporabu  položaja  i  ovlasti,  dok  je  direktor  tvrtke  Željko  Radić oslobođen optužen. Prema  optužnici  Kolar  je,  2007.  i 2008. za gotovo milijun kuna oštetio općinu  Molve, ali i Croatia banku za oko 2,4 milijuna kuna, a sve u korist tvrtke  Jata  kojoj  je  tako  omogućio  nezakonitu imovinsku korist od 3,4 milijuna  kuna.  Kolar  i ostali uhićeni su početkom svibnja 2010. u akciji nazvanoj  “Pročistač”,  jer su nezakonitosti, među ostalim, otkrivene i pri izgradnji pročistača otpadnih voda u Molvama.

Na čelu Molva Kolar je bio 12 godina,  a  2009.  izgubio  je to mjesto od protukandidata iz HDZ-a. Bio je zastupnik u Hrvatskom saboru u tri mandata, a bio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog  saveza  te  savjetnik  ministra  poljoprivrede. S te je dužnosti razriješen  odmah  nakon  uhićenja.  Tijekom  suđenja negirao je krivnju, a medijima  je  izjavljivao  “da  će  iz  svega  izaći  čist, jer nema veze s financijskim  prijevarama”  Tvrdio  je i da je tvrtka Jata prevarila općinu Molve. on i Toš solidarno moraju platiti troškove sudskog postupka u iznosu od  oko  92.000 kuna, a svaki mora platiti i dodatnih 10.000 kuna paušalnog troška. 

Komentara 2

NA
Napalm
17:26 05.03.2018.

Maznuo lovu, osuđen, ali će sigurno primati saborsku mirovinu...nema veze što je lopov...jebeš takvu vlast i sudstvo!

BF
bf2
19:03 05.03.2018.

znači zatvora vidjeti neće,njih dvojica će podijeliti trošak od cca 100 000 kn,a materijalna korist/za druge šteta 3-4 milijuna kuna....živjelo hrvatsko pravosuđe koje nam iz dana u dan pokazuje da se korupcija i kriminal isplate (posebno ako ste u nekoj stranci)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije