Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabok

Ivan Hanžek kupuje auto za više od 300.000 kuna

hanžek
Foto: MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
1/3
03.09.2013.
u 12:00

Ovo je još samo jedan primjer rastrošnosti gradonačelnika i gradske vlasti, kažu u HDZ-u

Nakon gradonačelnika Umaga i Varaždina, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek jedan je od onih koju su oglašenom javnom nabavom zatražili kupnju novog automobila vrijednog 250.000 kuna bez PDV-a koji u slučaju kupnje plaća Grad Zabok pa iznos zapravo premašuje 300.000 kuna.

Riječ je o nabavi osobnog automobila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, no iznos do kojeg se primaju ponude do četvrtka poprilično je uzrujao neke građane Zaboka, a osobito zabočki oporbeni HDZ. – Ovo je još jedan od slučajeva kod kojeg moramo građane Zaboka upozoriti na rastrošnost gradonačelnika Hanžeka i zabočke gradske vlasti koja u ovako teškoj financijskoj situaciji nema osjećaja za stanje u kojem se nalazimo. Na to, evo, ukazuje i upit za kupnju vozila vrijednog više od 300.000 kuna. Smatramo to licemjernim potezom gradonačelnika Hanžeka jer, pitamo se, zašto novi automobil nije kupio prije izbora već dva mjeseca nakon što su oni provedeni – kazao nam je predsjednik zabočkog HDZ-a Alen Gerek.

 Automobil potreban

Ističe i da HDZ ne zastupa tezu da gradonačelniku nije potrebno vozilo, no bilo bi primjerenije kupiti jeftiniji automobil, a takvih, koji su primjereniji, tvrdi Gerek, na tržištu ima dovoljno. Gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka nismo mogli dobiti, a nitko iz gradske uprave nema nikakve ovlasti davati bio kakve izjave pa su u zraku ostali odgovori na brojna pitanja koji zanimaju Zabočane i gradsku oporbu.

Naime, većina Zabočana s kojima smo kontaktirali u vezi s kupnjom automobila smatra to nepotrebnim, a Alen Gerek kaže da je to nešto što u ovim teškim vremenima nije drago većini ljudi. – Gradonačelnik Ivan Hanžek nema svoje privatno vozilo već cijeli svoj mandat koristi gradsko vozilo u privatne i službene svrhe – kaže Gerek, a njemu, kao ni mnogim drugima nije jasno zašto je prije otprilike dvije godine prodan službeni Passat i na isti operativni leasing uzeta Škola Yetti u kojoj se trenutačno gradonačelnik vozi.

Priču oko automobila zabočki HDZ iskoristio je i za druge teme vezane, kako kažu, za rastrošnost zabočkog gradonačelnika. – Građani Zaboka možda ne znaju da se gradonačelnik ne brine o financijama na način kako bi to trebalo već za svoj interes. To se očituje u činjenici da je u vrijeme dok je bio saborski zastupnik odlučio da ne prima zastupničku plaću već je bio na gradskoj, a da je bilo drukčije, Grad je mogao uštedjeti 1,2 milijuna kuna, s čime se moglo mnogo toga napraviti. Sada, primjerice, prima zastupničku mirovinu, a uz to prima najvišu dopuštenu “volontersku” naknadu od oko osam tisuća kuna – tvrdi Gerek koji pretpostavlja da namjeravaju kupiti ili Passata ili Škodu Superb, što zaključuje iz traženih karakteristika automobila.

 Traži se metalik crni automobil

Prema njima traži se diesel vozilo, snage najmanje 110 kW, dužine 4650 s obujmom prtljažnika od minimalno 565 litara. Od opreme, među ostalim, traži se CD radiouređaj s navigacijom i pripremom za spajanje telefona preko Bluetootha, Xenon prednja svjetla, automatski klimatizacijski uređaj, zatamnjena stražnja stakla vozila i metalik crna boja. U primjeru Zaboka, dakle, nije riječ o snazi vozila, već o cijeni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije