Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu o zatvaranju menzi

Ivan Bota: Samovolji nekih dekana treba napokon stati na kraj

ivan bota
Arhiva VL
16.11.2009.
u 19:29

Studentski standard je svakako lošiji nego prijašnjih godina. Prehrana je najlošiji dio - kaže predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Strahujete li da bi Studentski centar mogao zatvoriti dvije menze na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu zbog 45.000 kuna najamnine koliko fakultetu moraju plaćati za prostor?
Mislim da se nitko neće usuditi zatvoriti te dvije menze. No može se dogoditi to da umjesto Studentskog centra menze preuzme privatnik, što za studente nipošto nije dobro rješenje.

Zbog čega ne želite da menze vodi privatnik? Koja je razlika?
Golema. Kao prvo, privatnici drže više cijene jer za razliku od SC-a moraju državi plaćati PDV. Osim toga, privatnici menze zatvore preko vikenda, ne rade blagdanima, praznicima...

Jeste li zadovoljni studentskim standardom?
Standard je svakako lošiji nego prijašnjih godina. Prehrana je najlošiji dio. Ponuda je artikala u menzama manja nego ikada, a zbog krize su neke slastičarnice zatvorene. Skraćeno je i radno vrijeme menzi. Smatram da se treba više baviti provedbom Bolonje i stati na kraj samovolji nekih dekana i fakulteta.

Što je sa smještajem, poskupjela je mjesečna najamnina. Bune li se studenti?
Ne, prihvatili su te nove cijene bez problema. Ali i dalje nisu zadovoljni brojem smještajnih kapaciteta. Dva će nova paviljona u Zagrebu uskoro biti dovršena, ali govori se da će mjesečna najamnina biti 100 eura, što je previše.

Radi se novi Zakon o sveučilištima koji će omogućiti da iduće godine prva godina studija za sve bude besplatna. Podržavate li to?
Svakako, to je dobra inicijativa i nadam se da će se i ostvariti. Ali također sam za to da se odrede jasni kriteriji na temelju kojih će se odlučivati tko ima pravo studirati besplatno i u višim godinama studija. A jedini je pravi kriterij onaj o uspješnosti.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stijef
23:20 16.11.2009.

\"Ali također sam za to da se odrede jasni kriteriji na temelju kojih će se odlučivati tko ima pravo studirati besplatno i u višim godinama studija. A jedini je pravi kriterij onaj o uspješnosti.\" - svaka ti dala, majstore :-)

Avatar punkufer
punkufer
10:54 17.11.2009.

Ovaj se, umjesto da studira, bavi politikom.

Avatar punkufer
punkufer
13:43 17.11.2009.

Nemojte mi brisati post. Namjerno sam vikao. UHVATI SE KNJIGE!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije