Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog prijetnje džihadista

Italija spremna intervenirati u Libiji

Libija
Ilustracija: Reuters/Pixsell
14.02.2015.
u 09:27

Prisutnost džihadista u gradu Sirtu je alarmantna vijest za Italiju

Libijski ratnici, džihadisti, povezani s ISIL-om osvojili su grad Sirt i prijete Italiji. Sirt se nalazi na oko 200 milja od talijanske obale i ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni obznanjuje kako je  „Italija spremna intervenirati u okviru međunarodnih zakona“, odnosno „zajedno s Ujedinjenim narodima“. 

Prisutnost džihadista u gradu Sirtu je alarmantna vijest za Italiju. Gentiloni drži kako je potrebno pronaći suglasnost među raznim frakcijama u Libiji kako bi se došlo do primirja, te poziva UN na suradnju. Talijansko veleposlanstvo u Tripoliju pozvalo je sve talijanske građane da odmah napuste Libiju. Talijanske naftne i druge kompanije rade u Libiji, a džihadisti su već napali jednu rafineriju nafte i osvojili dvije naftne bušotine. 

Kada su sinoć ušli u grad Sirt džihadisti su, preko Twittera, najavili kako su ubili 21 egipatskog kopta koje su zarobili u siječnju. Ubojstvo egipatskih kopta nije potvrđeno, ali su džihadisti osvojili i neke radio postaje u gradu Sirtu i emitirali govor njihova čelnika kalifa Abu Bakr al Baghdadija. ISIL je prijetio kako će iz Libije raketirati Italiju.

Komentara 33

DU
Deleted user
09:36 14.02.2015.

Sta su zapadni osvajaci i teroristi uradili od jedne normalne i stabilne drzave,sta banda moze sve uciniti.............

KI
Kissinger
09:43 14.02.2015.

podržavam raketiranje italije i svih onih koji su napravili ovaj pičvajz u mirnoj i bogatoj libiji.lešinari preuzeli naftna polja. 2010 objavljeni su podatci da zapad duguje libiji 200 milijardi dolara.zato su i srušili gadafija i ubili ga kao psa.nema zaborava stiže kakva takva naplata.silvije ako imaš muda otiđi tamo i snimi dobru seriju uz dobar komentar.naših nekoliko tisuća ljudi koji su tamo desetljećima radili žele vidjeti ostatke ostatak zrakoplovne demokracije.

PA
pacoje
20:37 14.02.2015.

italija , ne bi ni pomisljala na tako nesto da su vatikanisti u pitanju, samo bi trljala ruke zadovljno, ili vatikanisti ili antislamisti naravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije