Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza na vrhuncu

Italija prijeti: Dat ćemo imigrantima vize za ulazak u druge države EU

imigranti
Reuters/PIXSELL
16.06.2015.
u 08:05

- Ne izgleda dobro - kazao je jedan od dužnosnika EU uoči sastanka ministara vanjskih poslova država EU.

Italija prijeti da će imigrantima dati privremene vize za ulazak u druge države Europske unije, piše Guardian.

Europska komisija pokušava implementirati svoj plan prema kojem bi svaka država trebala primiti određeni broj imigranata, a o njegovom provođenju danas će raspravljati ministri vanjskih poslova država članica. Deseci tisuća imigranata prelaze Mediteran i uglavnom dolaze na talijanske obale, a Italija ih ne može sama zbrinuti, dok druge članice EU nevoljko pristaju na njihov prihvat.

"Ne izgleda dobro"

Talijanski premijer Matteo Renzi je kazao da, ako se ne postigne odgovarajući dogovor za jednaku podjelu tereta, Italija će imigrantima početi izdavati privremene vize s kojima će moći putovati diljem Europe, prestat će primati stotine brodova koji stižu iz Libije i zabraniti pristajanje stranih brodova koji spašavaju nesretne ljude iz mora.

Austrija i Mađarska prijete da će zatvoriti svoje granice za imigrante, a Švicarska i Francuska im zabranjuje ulazak iz Italije. Policija nadzire željeznički promet i krši pravila europske Schengenske zone koja znači da se može putovati bez putovnica.

- Ne izgleda dobro - kazao je jedan od dužnosnika EU uoči sastanka ministara vanjskih poslova država EU.

>>Orban razmišlja o zatvaranju granice sa Srbijom: Nepravedno je da nam šalju izbjeglice

>>EU pokrenula operaciju uništavanja krijumčara na Sredozemlju, Pusić tvrdi da RH ne ide u taj rat

Foto: Alcatel

Komentara 15

Avatar fenixem
fenixem
09:57 16.06.2015.

Tako je!!Italija ih treba sve pustiti po eu!!kao su....ci se svi posakrivali!!francuzi blokirali granice,parlament eu samo slini nista ne cini!!pa znate li vi koliko ih dnevno stigne u Italiju!!pa jug puca po savovima!!razumijem ih i treba to da ucine!!

AS
asdasfasdg
10:34 16.06.2015.

Treba im dati jednosmjernu kartu prema Francuskoj, Njemačkoj, Engleskoj.

LE
lenger
09:33 16.06.2015.

Drugim riječima: Schengen se polako raspada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije